2016-09-21 00:24:55
Φωτογραφία για Γιατί στον Καναδά το γάλα μπαίνει σε σακούλα και ποτέ σε χάρτινο ή πλαστικό μπουκάλι;
Πολλοί από εμάς αγοράζουμε σε καθημερινή βάση συσκευασμένο γάλα για να καλύψουμε τις βασικές καθημερινές μας ανάγκες.

Να βάλουμε γάλα στο καφέ μας να μαγειρέψουμε,να δώσουμε στα παιδιά μας το ασβέστιο που χρειάζονται και άλλες διάφορες χρήσεις όπως να απολαύσουμε τα αγαπημένα δημητριακά μας.

Η κλασσική χάρτινη συσκευασία γάλατοςανακαλύφθηκε από τον Αμερικάνο John Van Wormer από το Οχάιο. Ο οποίος ήταν ο πρώτος που την πατένταρε το 1915 και είναι γνωστή ως Pure-Pak.

Γιατί όμως στον Καναδά εδώ και πολύ καιρό αρνούνται να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια χάρτινη ή πλαστική συσκευασία που σίγουρα είναι πολύ βολική και χρησιμοποιείται παγκοσμίως;

O Καναδάς είναι μια χώρα γνωστή για της άκρως έντονες περιβαλλοντικές της ανησυχίες. Μια χάρτινη ή πλαστική σκευασία πιάνει χώρο και βρομίζει περισσότερο το περιβάλλον από μια σακούλα γάλατος.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί 70% των χάρτινων ή πλαστικών μπουκαλιών καταλήγουν έξω στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να αποτελούν μια μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών παγκοσμίως, αναφέρει τοtilestwra.com.


Όπως θα δείτε και στο βίντεο η συγκεκριμένη συσκευασία, δεν πιάνει χώρο όταν αδειάσει και δεν χρειάζονται πολλά αξεσουάρ πάνω της όπως το κλασικό μπουκάλι που έχει καπάκια, επίσης είναι ανακυκλώσιμη ως προς την χρήση της.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό όφελος της σακούλας αυτής είναι επίσης ότι η παραγωγή της απαιτεί λιγότερους πόρους και λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή της. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο προϊόν που εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά αγοράζουν και πετούν οι ποσότητες ενέργειας για την συσκευασία και την παράγωγη του είναι τεράστιες.

http://www.eirinika.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ