2016-09-21 21:37:56
Φωτογραφία για Συγκλονίζει γνωστό μοντέλο: «Η μητέρα μου πέθανε στα 62 της από ιατρικό λάθος»
«Πιστεύω πολύ στους αγγέλους. Θεωρώ ότι είναι φύλακες των ανθρώπων και μάχονται για το καλό τους» Εδώ και πέντε χρόνια η Άντζελα Ευριπίδη, η οποία έγραψε τη δική της ιστορία ως μοντέλο, έχει εγκαταλείψει το μόντελινγκ και ασχολείται με τα αξεσουάρ, και κυρίως το κόσμημα, δημιουργώντας μαζί με τον σχεδιαστή Στρατή Βογιατζή τη σειρά «Αngel», που φέρει δηλαδή το όνομά της.

Η Άντζελα γεννήθηκε στο Περιστέρι σε μια συντηρητική και πολύ δεμένη οικογένεια, και από μικρή οι δικοί της τη φώναζαν… Angel, γιατί έμοιαζε στα μάτια τους με άγγελο. Ο πατέρας της εργαζόταν στην Ολυμπιακή και η ίδια ονειρευόταν να γίνει αεροσυνοδός, γιατί της άρεσαν πολύ τα ταξίδια. Τελικά, πραγματοποίησε το όνειρο να βρίσκεται μέσα σε ένα αεροπλάνο και να πετάει σε διάφορους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας, κάνοντας όμως ένα άλλο επάγγελμα: Έγινε μοντέλο. Μπήκε στον χώρο της showbiz λίγο πριν συμπληρώσει τα 18 της, όταν συνοδευόμενη από τη μητέρα της πέρασε οντισιόν στο κανάλι του Αμαρουσίου, για να γίνει μία από τις 80 «τσαούσες» του Γιώργου Μαρίνου στο σόου «Ciao ANT1».


Άντζελα Ευριπίδη

Ωστόσο ένα ψηλό, μελαχρινό κορίτσι όπως εκείνη, με αδιαμφισβήτητη μεσογειακή ομορφιά, δεν θα μπορούσε να μην αναζητήσει έναν τίτλο σε καλλιστεία. Πράγματι, το 1996 στέφθηκε Σταρ Πελοπόννησος και δύο χρόνια αργότερα κέρδισε το στέμμα της αναπληρωματικής Σταρ Ελλάς 1998. Ακολούθησαν ο τίτλος Best Model Greece και η συμμετοχή της στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό που έγινε στην Τουρκία, όπου ανακηρύχθηκε το καλύτερο μοντέλο πασαρέλας στον κόσμο. «Θα μπορούσα να είχα βγει Σταρ Ελλάς, αλλά τα έχασα και δεν απάντησα σε ερώτηση του Ανδρέα Φουστάνου, που ήταν στην κριτική επιτροπή, και αφορούσε το γιατί τα νέα παιδιά απεχθάνονται την πολιτική. Στενοχωρήθηκα γιατί τότε η Σταρ έπαιρνε δώρο ένα αυτοκίνητο» λέει στην εφημερίδα Espresso και τον Αλκίνοο Μπουνιά για τη συμμετοχή της στα καλλιστεία.

Στις πασαρέλες

Ωστόσο, έγινε αμέσως περιζήτητη στις εγχώριες πασαρέλες και όχι μόνο, αφού από τα πρώτα κιόλας βήματά της ως μοντέλο συμμετείχε σε μια μεγάλη επίδειξη στην Πιάτσα ντι Σπάνια στη Ρώμη, που έγινε για να τιμηθεί η μνήμη του Τζιάνι Βερσάτσε.

Η Άντζελα βρέθηκε τότε στην ίδια πασαρέλα με την Εύα Χερτζίκοβα και τη Ναόμι Κάμπελ. «Μόλις είχε πεθάνει ο Βερσάτσε και θυμάμαι ότι τα μοντέλα του επιδείκνυαν συγκλονισμένα την τελευταία συλλογή του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που η Ναόμι ξέσπασε σε λυγμούς, παρασύροντας και τις υπόλοιπες» θυμάται η Άντζελα από εκείνη τη μεγάλη στιγμή της καριέρας της στο μόντελινγκ.

Ως μοντέλο πήρε μέρος σε φωτογραφίσεις και fashion shows, δούλεψε για περίπου 15 χρόνια, συμμετείχε σε βιντεοκλίπ γνωστών τραγουδιστών, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως ο «Πρωινός καφές» με την Ελένη Μενεγάκη, όπου μαζί με άλλα γνωστά μοντέλα εκείνης της εποχής (Βίκυ Λυκοτραφίτη, Αντζυ Ανδριτσοπούλου, Αντζελα Μαρκάκη, Μελίνα Παπαδοπούλου και Τζένη Τζιβεριώτη) παρουσίαζαν καθημερινά διάφορες συλλογές μόδας με την επιμέλεια του Κωνσταντίνου Κασπίρη. Είχε την τύχη να ανήκει σε μια γενιά μοντέλων που, σε αντίθεση με την προηγούμενη, δεν είχε ανταγωνισμούς και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. «Εμείς δεν βάζαμε καρφίτσες στα ρούχα των ανταγωνιστριών μας και δεν εξαφανίζαμε τα παπούτσια τους, κάτι που, όπως μας έλεγε ο Μιχάλης Ασλάνης, έκαναν οι μεγαλύτερες» έχει δηλώσει.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, και αφού έκλεισε τον κύκλο της ως μοντέλο, συνεργάστηκε με αλυσίδα μπουτίκ που πουλά vintage τσάντες και αξεσουάρ. Ομως αυτό που την κέρδισε και με το οποίο ασχολείται έως σήμερα είναι τα κοσμήματα. Στη συλλογή της κυριαρχούν τα εξής τρία στοιχεία: ο σταυρός, τα φτερά και το σπαθί. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κολεξιόν με… αγγελική έμπνευση! «Πιστεύω πολύ στους αγγέλους.

Σύμβολα-φυλαχτά

Θεωρώ ότι είναι φύλακες των ανθρώπων και μάχονται για το καλό τους. Κατά κάποιον τρόπο, μετά την απώλεια της μητέρας μου που έφυγε στα 62 της από ιατρικό λάθος και έτσι αυτόματα την κατέστησε έναν απ’ αυτούς, ήθελα να τιμήσω τους αγγέλους με το να φοράω εγώ η ίδια ένα από τα σύμβολά τους ως φυλαχτό. Γεννήθηκε αμέσως η επιθυμία μου, εφόσον τα δημιουργήσω, να τα “ταξιδέψω” παντού. Βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος (σ.σ.: Στρατής Βογιατζής) να τον εμπιστευτώ και να με εμπιστευτεί, και όλο αυτό να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο» λέει η δημιουργός πια Άντζελα για τη συλλογή «Angel by Stratis». Παράλληλα, παρουσιάζουν με τον Γιώργη Λαμπαθάκη την εκπομπή «Fashion in the city» στο κανάλι Novalife.

Όσο για τα προσωπικά της; Δεν έχει παντρευτεί και, όπως έκανε από τα πρώτα βήματά της στο μόντελινγκ, εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει πράγματα για τα ερωτικά της, τονίζοντας πάντα: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να δείχνεις τη δουλειά σου και όχι το κρεβάτι σου». Πάντως, το 2008 έφτασε κοντά στον γάμο με νεαρό επιχειρηματία, αλλά τελικά το ζευγάρι ακολούθησε διαφορετικούς δρόμους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ