2016-09-22 15:18:28
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για ένα υγιέστερο δέρμα αυτό το φθινόπωρο;
Το φθινόπωρο μπορεί να αποδειχθεί μια δύσκολη στιγμή για το δέρμα καθώς οι σκληρές καιρικές συνθήκες σπέρνουν τον όλεθρο στα χέρια, το... πρόσωπο και συνολικά το σώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα χάνει τη φυσική του υγρασία εξαιτίας του αέρα, της θέρμανσης και της χαμηλής υγρασίας. Ακολουθούν οι καλύτερες βιταμίνες για να βοηθήσουν στην πρόληψη των προβλημάτων προστατεύοντας τη γενική εμφάνιση του δέρματος.

Ξηρότητα του δέρματος

Η βιταμίνη Ε είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τη μία από τις πιο σημαντικές βιταμίνες που απαιτούνται για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά καθώς εργάζονται για να επισκευάσουν και να προστατεύσουν το δέρμα σας από την εξουδετέρωση των βλαβερών ελεύθερων ριζών και την πρόληψη της κυτταρικής βλάβης που προκαλεί ξηρότητα.

Δυστυχώς, το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει βιταμίνη Ε, γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές ποσότητες αυτού του πολύτιμου θρεπτικού συστατικού. Καταναλώστε λοιπόν τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, όπως το αβοκάντο, η γλυκοπατάτα, τα αμύγδαλα, τα μήλα, τα σπαράγγια και το σπανάκι. Παράλληλα, μπορείτε να λάβετε συμπληρώματα διατροφής με βάση τη βιταμίνη Ε.


Θαμπό και χλωμό δέρμα

Η βιταμίνη Β12 είναι μια άλλη βιταμίνη την οποία ομοίως το σώμα μας δεν παράγει. Η βιταμίνη Β12 χρησιμοποιείται για την παραγωγή επαρκούς ποσότητας υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών, και η έλλειψη μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία αφήνοντας ένα δέρμα θαμπό και χλωμό.

Η Β12 είναι μέρος των βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β12 περιλαμβάνουν το ψάρι, το κόκκινο κρέας, συκώτι, τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, δημητριακά πίτουρο και τα αυγά.

Ερυθρότητα και ακμή

poies_einai_oi_kaluteres_vitamines_gia_ena_ugiestero_derma_auto_to_fthinoporoΕάν έχετε ερυθρότητα και ακμή, αυξήστε την πρόσληψη βιταμίνης C καθώς μπορεί να επηρεάσει δραματικά τη μείωσή τους. Η ερυθρότητα είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα στέλνοντας χημικά (γνωστά ως λευκοτριένια) για να καταστρέψουν τα βακτήρια της ακμής. Η εν λόγω βιταμίνη διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα εμποδίζοντας την καταστροφή του υγιούς δέρματος.

Τα πορτοκάλια, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο, οι φράουλες, το κουνουπίδι και οι πατάτες αποτελούν καλές πηγές τροφίμων βιταμίνης C.

Μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι γύρω από την περιοχή των ματιών δημιουργούνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία και η έλλειψη ύπνου. Ειδικότερα, οι περισσότεροι συνήθως προκαλούνται λόγω της διαρροής των τριχοειδών αγγείων γύρω από τα μάτια, το οποίο οδηγεί σε συγκέντρωση και την πήξη του αίματος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βιταμίνη Κ2 βοηθά στη συστολή των αγγείων.

Η βιταμίνη Κ2 είναι πραγματικά δύσκολο να ανιχνευθεί στη σύγχρονη διατροφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υψηλότερες πηγές βιταμίνης Κ2 εντοπίζονται στο συκώτι χήνας, για παράδειγμα. Μάλιστα, μία από τις υψηλότερες πηγές βιταμίνης Κ2 είναι το Νατό, ένα δημοφιλές ιαπωνικό πιάτο που τρώγεται συχνά για πρωινό στο Τόκιο. Η κατανάλωσή του αναφέρεται ως ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ιαπωνικές γυναίκες έχουν την τάση να εμφανίζουν ηπιότερα σημάδια γήρανσης από τις δυτικές γυναίκες.

Συνιστάται η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης Κ προκειμένου να βοηθήσει στην πρόληψη της ανεπάρκειας βελτιώνοντας τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ... ΦΕΪΣΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ... ΦΕΪΣΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ