2016-09-22 21:22:13
Φωτογραφία για Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα: Η Βουλή μας κάλεσε τελευταία στιγμή στη συζήτηση για το Ελληνικό
Με την αναφορά του στο τυπικό κομμάτι της λειτουργίας της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα της Αττικής κύριος Χρήστος Καπάταης καθώς όπως ανέφερε " Κυρίες και κύριοι βουλευτές γνωρίζουμε το φόρτο των υπηρεσιών θα πρέπει όμως να επισημάνω ότι ειδοποιηθήκαμε μόλις πριν από μία ώρα και ως εκ τούτου δεν θα υπεισέλθω στην τεχνική και νομική πλευρά του θέματος, θα μείνω στην ουσία του."

Στη συνέχεια όπως θα διαβάστε στην ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη μετέφερε στην επιτροπή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία και διαφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Ακολουθεί η απομαγνητοφωνημένη τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστου Καπάταη ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην ειδική συνεδρίασή τους, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, για το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.


«Κυρίες και κύριοι βουλευτές γνωρίζουμε το φόρτο των υπηρεσιών θα πρέπει όμως να επισημάνω ότι ειδοποιηθήκαμε μόλις πριν από μία ώρα και ως εκ τούτου δεν θα υπεισέλθω στην τεχνική και νομική πλευρά του θέματος, θα μείνω στην ουσία του. Το θέμα είναι γνωστό κι έχει απασχολήσει την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει κατατεθειμένη συγκεκριμένα δημόσια άποψη. Άποψη η οποία συμπυκνώνεται στο Ψήφισμα που υιοθέτησε στις 16 Ιουνίου 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για την οικονομία χρόνου θα καταθέσω το Ψήφισμα στα Πρακτικά και θα αναφερθώ σε ορισμένα χαρακτηριστικά του σημεία.

Επικεντρώνομαι στα εξής σημεία:

• Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού σύμφωνα με την πρόταση των Δήμων της περιοχής και του ΕΜΠ (Δεκέμβριος 2010). Είναι μία πρόταση οικονομικά εφικτή και βιώσιμη.

• Η διαχείριση των ακτών της Αττικής οι οποίες αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της, πρέπει να περιέλθει επιτέλους στα αιρετά θεσμικά όργανα που βρίσκονται εγγύτερα στους πολίτες, δηλαδή τον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξασφαλίζοντας στο σύνολό τους την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

• Η πολύχρονη και εσκεμμένη εγκατάλειψη του χώρου αποτέλεσε διαχρονικά ένα από τα επιχειρήματα για να αιτιολογηθεί η υπογραφή της λεόντειου σύμβασης το 2014.

• Κανένα σχέδιο που αφορά το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δε μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να έχουν γνώση και λόγο η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.

Και για να μην κουράζω το σώμα, τρία σημεία που αφορούν την τοπική κοινωνία και την Τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ Βαθμού:

1. Τον κρίσιμο από περιβαλλοντικής και οικονομικής άποψης τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Τόσο τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων όσο και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων περιέχουν πρόβλεψη για χώρους διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή του Ελληνικού.

2. Τα εμπράγματα δικαιώματα της Περιφέρειας Αττικής εντός της περιοχής και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ και το οικόπεδο έκτασης 42 στρεμμάτων. Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολήσει τα δικαιώματά της και θα διεκδικήσει τη δημόσια περιουσία της όπως έπραξε πριν από λίγους μήνες με την προσφυγή της στο Σ.τ.Ε., αλλά και με την παραίτηση του εκπροσώπου της από το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε . εκφράζοντας τη διαφωνία της.

3. Την αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής λόγω του προβλεπόμενου εξαιρετικά υψηλού συντελεστή δόμησης και του προβλεπόμενου casino και το πλήγμα στην εμπορική δραστηριότητα, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τη δημιουργία πληθώρας εμπορικών κέντρων (τύπου mall)».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ