2016-09-25 03:16:07
Φωτογραφία για Επίδειξη τεχνολογίας μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητα 1000 Gbps σε υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών από τη Nokia
Τα €15.6 δισ. που ξόδεψε πέρυσι η “μαμά” Nokia για την εξαγορά της Alcatel-Lucent φαίνεται ότι αρχίζουν να πιάνουν τόπο, καθώς η φινλανδική εταιρεία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίδειξη της δικής της τεχνολογίας μεταφοράς δεδομένων μέσω οπτικών ινών που είναι 1000 φορές ταχύτερη από το Google Fiber!

Η νέα τεχνολογία έχει αναπτυχθεί με τη συνεργασία των Nokia Bell Labs (προέκυψε από την εξαγορά της Alcatel-Lucent), Technical University of Munich και Telekom Innovation Laboratories, με τους ερευνητές να υπόσχονται ταχύτητα 1000Gbps (1Tbps) σε πραγματικό δίκτυο οπτικών ινών και όχι σε απομονωμένο περιβάλλον εργαστηρίου. Αρκετοί ίσως θα θυμάστε ένα παρόμοιο επίτευγμα των BT (British Telecom) και Alcatel-Lucent (πριν εξαγοραστεί από τη Nokia), όταν το 2014 κατάφεραν να μεταφέρουν δεδομένα μέσα από δίκτυο οπτικών ινών.

Αυτό που δεν μας λένε, όμως, είναι πότε θα δούμε μια τέτοια τεχνολογία να χρησιμοποιείται, αν όχι από απλούς χρήστες, τουλάχιστον στον επαγγελματικό κλάδο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ