2016-09-25 08:51:56
Φωτογραφία για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ''ΚΟΚΚΙΝΩΝ'' ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS
Αιχμηρή απάντηση στον Πρόεδρο της Κομισιόν δίνει η Κυβέρνηση, σχετικά με την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds. Σε ερώτηση δικηγόρου στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το σχετικό ζήτημα, εκείνος απάντησε πως είναι δεν ήταν απόφαση των δανειστών αφήνοντας αιχμές πως ήταν απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομίας η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνιστούσε εξαρχής θέση των δανειστών και αυτό αποτυπώθηκε στην συμφωνία του προηγούμενου Αυγούστου. «Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μπουν αυστηροί κανόνες στην αγορά των δανείων για να προστατευθούν αδύναμες κοινωνικές ομάδες δανειοληπτών και αυτό επετεύχθη» σημειώνει η Αθήνα κάνοντας λόγο, εμμέσως για ψευδείς ισχυρισμούς. «Η πρόταση να παρέχεται η δυνατότητα κατά προτεραιότητα στον δανειολήπτη να εξαγοράσει το δάνειό του, είχε γίνει από την ελληνική κυβέρνηση αλλά απορρίφθηκε από τους δανειστές ύστερα από διαδοχικές συζητήσεις κατά τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον νόμο για την απελευθέρωση της πώλησης μη-εξυπηρετούμενων δανείων». 


 Όπως επισημαίνει η Αθήνα, αναφερόμενη στην περίπτωση της Κύπρου: «Οι δανειστές είχαν απορρίψει επίσης αντίστοιχες προτάσεις με αποτέλεσμα να είναι στη διακριτική ευχέρεια, που έτσι κι αλλιώς ισχύει και στην ελληνική περίπτωση, της Τράπεζας να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους δανειολήπτες». Σημειώνεται δε, πως με την ψηφισμένη νομοθεσία η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στον δανειολήπτη δώδεκα μήνες πριν από τη πώληση του δανείου του. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η Κυβέρνηση: «Στην πρόσφατη τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών που συντάχθηκε σε συνεργασία με την Τ.τ.Ε., προβλέπεται η δυνατότητα ο δανειολήπτης να καταβάλει μετρητά για την εξαγορά του δανείου του σε ποσοστό της ονομαστικής του αξίας».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ