2016-09-25 13:45:09
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την 52η Επέτειο της Επανακομιδής της Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα
Άρχισαν οἱ ἑορτὲς γιὰ τὴν 52η ἐπέτειο τῆς Ἐπανακομιδῆς τῆς Ἁγίας Κάρας τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στήν Πάτρα Τὸ πρωὶ τοῦ Σαββάτου 24.9.2016, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε στόν Νέο Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου ἡ ἔξοδος τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Πρωτοκλήτου, μέ λιτανευτική πομπή καὶ ἐτοποθετήθη στό μέσο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ γιά προσκύνηση.

Σε ανάμνηση της ιστορικής επετείου της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου και Πολιούχου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου στις 26 Σεπτεμβρίου του 1964, η Ιερά Μητρόπολη Πατρεών εορτάζει αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 του μηνός τη λαμπρή επιστροφή της 52 χρόνια πριν από τη Ρώμη.

Οι τελετές και λατρευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Πάτρα, με κορύφωση τους την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, με την πάνδημο Λιτανεία της Αγίας Κάρας, τον Αγιασμό στην Ιχθυόσκαλα, τον διάπλουν έως την προβλήτα της Αγίου Νικολάου και τη Δοξολογία στην πλατεία των Τριών Συμμάχων.


Σύμφωνα με το Πρόγραμμα:

Το Σάββατο 24/9/2016 και ώρα 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και μεθαύριο Κυριακή 25 το πρωί, ώρα 7- 10:30 π.μ., θα τελεστεί ο Ορθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Κυριακής ώρα 5:45 μ.μ. θα γίνει η εκκίνηση της Λιτανείας από τον Ιερό Ναό, προς την Ιχθυόσκαλα και ώρα 6μ.μ. θα γίνει ο Αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας αλιευτικής περιόδου. Στις 6.15 μ.μ. θα γίνει η μετάβαση με πλοιάρια στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου όπου στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στην Πλατεία Τριών Συμμάχων. Στις 7.20 μ.μ. θα ξεκινήσει η Λιτανεία από την πλατεία, προς τον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου.

Στο πλαίσιο εορτασμού της 52ης επετείου Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις απο την Τροχαία με απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων μεθαύριο Κυριακή, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από ώρα 17.30 έως τη λήξη της τελετής στην οδό Αγίου Ανδρέου, από Κοραή έως Κολοκοτρώνη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ