2016-09-25 20:03:09
Φωτογραφία για «Η Μεγαλύτερη Κόντρα του Κόσμου» [video]
Μια φορά το χρόνο, το αμερικάνικο Motor Trend παίρνει κάποια από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα της αγοράς και τα στήνει για κόντρα στα 0-400 μέτρα, στο διάδρομο απογείωσης ενός παλιού αεροδρομίου.

Το περιοδικό ονομάζει την εκδήλωση αυτή “The World’s Greatest Drag Race” – και ελάχιστοι μπορούν να το αμφισβητήσουν, πόσω μάλλον εμείς στην Ελλάδα Φέτος ήταν η έκτη χρονιά που έγινε η Μεγάλη Κόντρα, και το στέμμα του πιο γρήγορου αυτοκινήτου στο τέταρτο του μιλίου διεκδίκησαν 12 μοντέλα. Πρώτη ανάμεσά τους η McLaren 570S, που είχε μόλις στεφθεί “Best Driver’s Car” (καλύτερο στην οδήγηση αυτοκίνητο) από το ίδιο περιοδικό.

Ανάμεσα στα πρώτα φαβορί ήταν και το νέο Honda NSX (Acura NSX στην Αμερική) – με τον διευθυντή John Liebermann βέβαια στο τιμόνι. Θυμίζουμε ότι το NSX έχει έναν V6 3,5 λίτρων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, για μια συνολική ιπποδύναμη 580 PS και μια άμεση ροπή 65,3 kgm.


To τετρακίνητο Audi R8 V10 Plus των 609 PS φυσικά δεν θα άφηνε το NSX να πάρει το στέμμα χωρίς μάχη, ενώ το ίδιο ίσχυε για το Nissan GT-R των 572 PS και τη McLaren 570S.

Αξιώσεις είχαν επίσης η Jaguar F-type SVR, η Mercedes-AMG GT S, τα Dodge Viper ACR και Charger Hellcat, η «τουρμπάτη» Porsche 911 Carrera S, η BMW M4 GTS, η Chevrolet Camaro SS 1LE και η Ford Mustang Shelby GT350R.

Αν και όχι πλήρες, το ρόστερ ήταν σίγουρα αρκετά σεβαστό ώστε ο τίτλος του «πιο γρήγορου αυτοκινήτου στο 400άρι» να έχει ειδικό βάρος.

Δείτε το video για να μάθετε αν τα προγνωστικά που κάνατε είναι τελικά σωστά:
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ