2016-09-26 09:12:00
Φωτογραφία για Βίντεο από τη συνεκπαίδευση της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία
" Για δύο εβδομάδες από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2016, η άσκηση "WHITE and BLUE SKY 2016". 

Η άσκηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της άσκησης αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας μαχητικά ελικόπτερα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (6 UH-60 και 6 CH-53) και 1 αεροσκάφος King Air B200. 

Η 1η ΤΑΞΑΣ συμμετείχε με 6 επιθετικά ελικόπτερα (3 AH-64A και 3 ΑH-64D). 

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέσθηκαν πτήσεις εξοικείωσης και ναυτιλίας σε μεγάλο υψόμετρο, πτήσεις σε μικτούς σχηματισμούς, συνεργασία για αναγνώριση στόχων και μεταβίβαση πληροφοριών, συνεργασία για αναγνώριση στόχων, αεροκίνηση και έρευνα και διάσωσης μάχης.

Όπως μας μετέφεραν πηγές του ΓΕΣ, η δραστηριότητα εκτελέσθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό της H δραστηριότητα εκτελέσθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό της, ήταν επιτυχής και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για τους Ιπταμένους και Μηχανικούς της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ, καθώς είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με το προσωπικό της ισραηλινής Πολεμικής  Αεροπορίας επί διαδικασιών κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση των αποστολών και για την τεχνική υποστήριξη των αεροπορικών μέσων στο έδαφος.

Στο video από το youtube του ισραηλινού στρατού,  φαίνεται ο διοικητής των ισραηλινών που έλαβαν μέρος στην άσκηση, να αναφέρει για το πόσο επωφελής υπήρξε η άσκηση και για τη σημασία που έχει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος του Ισραήλ.
kranos
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ