2016-09-27 13:45:34
Φωτογραφία για Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική
Μετά από μια ώρα ασκήσεων γιόγκα εσύ μπορεί να νιώθεις άλλος άνθρωπος μέσα σε ένα σώμα ξεκάθαρα πιο γυμνασμένο. Όμως, μια νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι ειδικά το δεύτερο δεν μπορεί να ισχύει.

Πρόκειται για μια νέα ανάλυση σε δεδομένα παλιότερων ερευνών, που δημοσιεύτηκε στο Medicine and Science in Sports and Exercise.  Αυτό που συμπέρανε είναι ότι η hatha γιόγκα δε μπορεί να θεωρηθεί μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα. Φυσικά, οποιαδήποτε άσκηση είναι καλύτερη για την υγεία αν τη συγκρίνεις με το να κάθεσαι στον καναπέ σου, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να επαναπαύεσαι στη γιόγκα.

Η Αmerican Heart Association (AHA) τονίζει ότι το σώμα σου χρειάζεται να 30 λεπτά γυμναστική μέτριας έντασης, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας. Αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα της γιόγκα όπως το ότι κάνει καλό στην καρδιά, μειώνει τους πόνους στην πλάτη, περιορίζει το άγχος, βελτιώνει την ευλυγισία. Αλλά, προφανώς αυτά δεν είναι αρκετά! Με λίγα λόγια, μην την απορρίψεις. Απλά συνδύασε τη με κάποια άλλη αερόβια άσκηση και η καρδιά σου θα σε ευχαριστήσει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ