2016-09-28 00:28:10
Φωτογραφία για 7 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ... ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Πλώρη για... νέες επιτυχίες βάζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα όσα είπαν στη Media Day του Θρύλου.

Πιο συγκεκριμένα, Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Τολιόπουλος έκαναν δηλώσεις στο Sport 24 Radio 103,3 και ανέφεραν πως η ομάδα παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της, που είναι το νταμπλ στην Ελλάδα και αρχικά μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους :

Βασίλης Σπανούλης

Για τη νέα σεζόν: «Κάναμε τρεις προσθήκες στην ομάδα, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά στις επίσημες υποχρεώσεις. Πιστεύω να είμαστε υγιείς και όλα να πάνε καλά».

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν, ανοίγει την όρεξη για νέες επιτυχίες;

«Δεν κοιτάμε πίσω, πάμε τώρα για καινούρια πράγματα. Εχουμε καινούρια όνειρα και στόχους, πάμε να δουλέψουμε σκληρά για να τους πετύχουμε».

Με τις τρεις προσθήκες του καλοκαιριού τι καινούριο μπορεί να περιμένει ο κόσμος;

«Να παίξουμε ένα όμορφο μπάσκετ, που θα συνδυάζεται με ουσία, με νίκες. Να ενσωματωθούν και τα νέα παιδιά, για να μας βοηθήσουν για το κάτι παραπάνω και να βγάλουμε ωραίο θέαμα μέσα στο γήπεδο».

Πέρυσι, τελείωσαν δύο τελικοί με τον Παναθηναϊκό με δικό σου buzzer-beater. Εχεις φανταστεί ανάλογο φινάλε σε τελικό Ευρωλίγκας;

«Οχι, δεν φανταστεί κάτι τέτοιο. Αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα μου να νικάει».

Γιώργος Πρίντεζης

Ιδια αρχή για τη νέα σεζόν και ίδια φιλοσοφία με πέρυσι; «Το βασικό είναι ότι έχουμε κρατήσει τον ίδιο κορμό. Οι νέοι παίκτες έχουν έρθει για να πλαισιώσουν την ομάδα, τον κορμό που ήδη υπάρχει και είναι η δύναμή μας. Από εκεί και πέρα, είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε, η χρονιά είναι πολύ μεγάλη, οι στόχοι παραμένουν ίδιοι και το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία».

Ο τρόπος που έκλεισε η περσινή χρονιά, σας ανοίγει την όρεξη και για τη φετινή; «Μπορεί να τελείωσε καλά η χρονιά πέρυσι, αλλά η Ευρωλίγκα μας άφησε μια πικρή γεύση. Στενοχωρηθήκαμε που αποκλειστήκαμε από τους «8» , κάτι το οποίο δεν μας άξιζε. Φέτος ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο, αρκεί να είμαστε υγιείς. Να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα».

Κεμ Μπιρτς και Ερικ Γκριν, δύο νέα πρόσωπα μαζί με τον Πάρη Μαραγκό. Τι καινούριο μπορεί να δώσουν στον Ολυμπιακό; «Ο Πάρης είναι από τη γενιά των 94ρηδων και έχει πάρει εμπειρίες από τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στην Αμερική. Χρειάζεται να προσπαθήσει να βρει το ρόλο του στην ομάδα. Οι δύο ξένοι, ο Μπιρτς και ο Γκριν, κατάφεραν να προσαρμοστούν αμέσως στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και στη φιλοσοφία. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος γιατί κατάλαβαν γρήγορα το ρόλο τους στην ομάδα και θα πάνε αρκετά καλά«.

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο; «Δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό από ό,τι λέμε τα προηγούμενα χρόνια. Να έρθει να ευχαριστηθεί το μπάσκετ. Θα του προσφέρουμε ένα όμορφο δίωρο και όσο το δυνατόν πιο όμορφες στιγμές γίνεται και μακάρι στο τέλος να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με το ταμείο».

Δημήτρης Αγραβάνης

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα; «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές, με δύο πολύ καλές προσθήκες, τον Γκριν και τον Μπιρτς. Είμαστε σε καλό δρόμο για να δέσει η ομάδα, από εκεί και πέρα πρέπει να δουλέψουμε λίγο παραπάνω ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί για να ανέβουμε ένα ακόμη σκαλοπάτι»

Είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν την ίδια ομάδα με πέρυσι; «Σίγουρα αυτό είναι που θέλαμε σαν ομάδα, να διατηρήσουμε τη χημεία και το καταφέραμε. Και οι νέοι παίκτες έχουν ενταχθεί στη φιλοσοφία και το παιχνίδι. Θα αποκτήσουμε ακόμη περισσότερη ομοιογένεια».

Πως σχολιάζεις ότι ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε τεσσάρι και αποφάσισε να στηριχτεί σε σένα και τον Παπαπέτρου; «Σίγουρα έχει γίνει μεγάλη κουβέντα όλο το καλοκαίρι για το θέμα αυτό, αλλά εμένα δεν με απασχολεί. Νιώθω πιο έμπειρος, πιο ώριμος και καλύτερος στο παιχνίδι μου. Και με όσα έχω μάθει τα προηγούμενα χρόνια, είμαι σίγουρος ότι θα διατηρήσω το ρόλο μου στην ομάδα».

Τι στυλ μπάσκετ θα παίξει ο Ολυμπιακός; «Θέλουμε να είναι και ελκυστικό και αποτελεσματικό. Να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό, να παίζουμε δυνατές και σκληρές άμυνες και να παλεύουμε για κάθε μπάλα. Αυτό το μπάσκετ θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και θα είμαστε έτοιμοι από νωρίς».

Θεωρείς ότι ο Γκριν είναι αυτό που έλειπε από την περιφέρεια; Και ο Μπιρτς έχει τα χαρακτηριστικά του Ντάνστον και του Χάντερ για να αντεπεξέλθει στο ρόλο του; «Οσον αφορά τον Γκριν, ο Ολυμπιακός είχε καιρό να βρει έναν τέτοιο παίκτη στα γκαρντ. Είναι τρομερός σκόρερ και πολύ χρήσιμος στην άμυνα και μαζί με τον Σπανούλη θα κάνουν ένα απίστευτο δίδυμο. Ο Μπιρτς είναι ένας πολύ αθλητικός ψηλός, καλός στην άμυνα, με καλά τελειώματα και αυτός επίσης θα είναι κλειδί για την πορεία μας».

Βαγγέλης Μάντζαρης

Πως κύλησε η προετοιμασία; «Καλή χρονιά, με υγεία, να έχουμε πάνω από όλα. Ξέρουμε ότι οι προετοιμασίας είναι επώδυνες και κουραστικές, αλλά έτσι είναι για να είμαστε έτοιμοι στη χρονιά. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο, όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να είμαστε έτοιμοι σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα που ξεκινούν σε δύο εβδομάδες».

Η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρώτο παιχνίδι; «Σίγουρα δεν είμαστε όσο έτοιμοι θέλουμε, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη τον Οκτώβρη. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε σε ένα επιθυμητό επίπεδο, ώστε να πάμε στη Μαδρίτη στο πρώτο παιχνίδι να κερδίσουμε τη Ρεάλ».

Από το τουρνουά της Κρήτης τι συμπεράσματα βγήκαν; «Βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα, ήταν δύο δυνατά φιλικά. Παρόλα αυτά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο δεύτερο με την Εφές. Ημασταν πολύ κακοί στο αμυντικό τρανζίσιον, οι αντίπαλοί μας έτρεχαν πάρα πολύ και στα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά είχαμε έλλειψη διάθεσης και ενέργειας, κάτι που φάνηκε στο γήπεδο».

Οι νέες μεταγραφές έχουν μπει στο κλίμα της ομάδας; «Μπορούν να βοηθήσουν πολύ, ώστε να καλύψουμε τα κενά μας. Εχουν μπει στο κλίμα της ομάδας και μέρα με τη μέρα θα γίνονται καλύτεροι και μακάρι να φτάσουμε μαζί ψηλά».

Βασίλης Τολιόπουλος

Πως κύλησε η δεύτερη προετοιμασία σου με τον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα ήταν πιο δύσκολη από πέρυσι η προετοιμασία. Ημουν καλός σε κάποια πράγματα, σίγουρα χρειάζομαι βελτίωση, αλλά νιώθω καλύτερα από την περασμένη σεζόν και ελπίζω να πάει καλά η χρονιά. Οταν ξέρεις από την αρχή τι θέλει ο προπονητής, είναι καλύτερα για τον κάθε παίκτη και σίγουρα αυτό βοηθάει».

Σε βοηθάει το γεγονός ότι η ομάδα έχει τον ίδιο κορμό; «Σίγουρα, όταν ξέρεις τι θέλει ο προπονητής, τι κάνει ο κάθε παίκτης ή πως δουλεύει η ομάδα, είναι καλό για τον καθένα ξεχωριστά. Είναι σημαντικό και βοηθάει να είσαι χρόνια με κάποιους».

Ποιοι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν; «Να έχω ενεργό ρόλο στην ομάδα, κυρίως στο πρωτάθλημα, να δείξω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στα παιχνίδια. Σιγά, σιγά δουλεύω και θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή».

Ιωάννης Παπαπέτρου

Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία; «Η προετοιμασία κυλάει ομαλά. Από εκεί και πέρα, δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα που πρέπει να βγουν στο γήπεδο. Είναι μια προετοιμασία όπως όλοι τη φαντάζονται, πολύ προπόνηση και πολλά λάθη που πρέπει να διορθωθούν».

Τι μπάσκετ θα προσπαθήσει να παίξει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν; «Την ίδια δυνατή άμυνα, με την ίδια δίψα και θέληση με προηγούμενα χρόνια. Με περισσότερες κατοχές και την ίδια αθλητικότητα».

Μπορείς να παίξεις τεσσάρι ή χαραμίζεσαι; «Δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσει. Παίζω οπουδήποτε μου ζητηθεί και με χαρά θέλω να βοηθάω την ομάδα μου, όσο γίνεται περισσότερο να κερδίζει, από οποιαδήποτε θέση γίνεται αυτό. Ολοι ξέρουν πως ξεκίνησα την καριέρα μου αλλά στο τέσσερα έπαιξα πέρυσι και τώρα νιώθω πιο οικεία, πιο έτοιμος και θα το κάνω και φέτος για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Σας βγάζει περισσότερο πείσμα φέτος ο περσινός αποκλεισμός στην Ευρωλίγκα; «Η χρονιά ήταν δύσκολη με κακά παιχνίδια, κακές διαφορές κακό πρόσωπο σε αρκετά παιχνίδια και αυτό μας έχει πεισμώσει να γυρίσουμε πιο δυνατοί στην Ευρώπη».

Κώστας Παπανικολάου

Πώς πήγε η προετοιμασία και τι μπάσκετ περιμένουμε να δούμε από τον Ολυμπιακό;

«Η προετοιμασία ήταν διαφορετική σε σχέση με άλλες χρονιές με στόχο να ανταποκριθούμε στο νέο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας και το νέο τρόπο διεξαγωγής. Δε γινόταν η προετοιμασία να είναι τόσο έντονη όσο άλλες χρονιές. Το τεχνικό τιμ, με τους εργοφυσιολόγους, προσαρμόστηκαν σε αυτό και δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Η αποτυχία της εθνικής να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να είναι από την πρώτη μέρα μαζί. Δε χρειάζεται κάποιος να προσαρμοστεί μέσα στη χρονιά. Σημαντικό είναι ότι οι προπονητές της ομάδας είναι ίδιοι με πέρσι, όπως και ο κορμός, καθώς έχουμε μόλις τρία νέα παιδιά. Και οι τρεις νέοι είναι παιδιά με διάθεση και όρεξη για δουλειά και διάκριση. Έχουν προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός από αυτούς και ξέρουν που ήρθαν«.

Για το αν είναι έτοιμος να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης, όπως περιμένει και ο κόσμος;

«Ο κάθε αθλητής θέλει κάθε χρόνο να δίνει τον καλό του εαυτό, να γίνεται ακόμα καλύτερος, να πετάει ακόμα ψηλά και να δίνει ακόμα περισσότερα στην ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πάρα πολύ καλά. Το καλοκαίρι δούλεψα σε κάποια κομμάτια που είχα κάποια θεματάκια, καθώς έκανα και μία μίνι δική μου προετοιμασία, πέραν από αυτή του Ολυμπιακού. Σημαντικό είναι ότι έκανα μία γεμάτη προετοιμασία έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια. Για έναν επαγγελματία αθλητή η προετοιμασία είναι ουσιαστικά η βάση για μία ολόκληρη χρονιά. Νιώθω τα πόδια μου δυνατά, νιώθω υγιής, γεμάτος ενέργεια, όρεξη, ευελπιστώ να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ