2016-09-28 12:46:46
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην Ν.Δ., η οποία, όπως είπε, βρίσκεται απέναντι στον αγώνα της κυβέρνησης να σπάσει «το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής».

 Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «Εδώ και ένα μήνα παίζεται η τρίτη πράξη του έργου της αριστερής παρένθεσης. Το παίξατε την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης με το ότι η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Αποτύχατε με το δημοψήφισμα και τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Παίξατε το ίδιο στοίχημα πέρυσι στην πρώτη αξιολόγηση. Παίξατε τα ρέστα σας και αποτύχατε. Και τώρα επιχειρείτε το ίδιο στηρίζοντας και στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να πληρώσουν, να είναι ίσοι απέναντι σε όλους» ανέφερε και διαμήνυσε: «Σας το λέω ξανά. Οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο. Και θα πληρώσουν».


Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Δεν κρατάτε τα προσχήματα. Έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας της μεταπολιτευτικής περιόδου, το δίκτυο που οικοδόμησαν οι καναλάρχες με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και τολμάτε να κουνάτε το δάκτυλο σε εμάς για το ηθικό πλεονέκτημα εσείς τα κόμματα της SIEMENS, του Χριστοφοράκου, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ποδόσφαιρο... Φτάσατε στο σημείο να υποσχεθείτε στους καναλάρχες ότι θα τους γυρίσετε πίσω τα λεφτά, τα 250 εκατ. που τα έχει ανάγκη η κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι θέλει «να απονομιμοποιήσει τον διαγωνισμό» για τις τηλεοπτικές άδειες. «Το καλοκαίρι λέγατε ότι κάνουμε διαγωνισμό για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΪ. Μετά αλλάξατε το τροπάρι ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας, αλλά όταν ζήτησε διευκόλυνση βρέθηκε την άλλη στιγμή εκτός» είπε για να προσθέσει: «Σε αυτό τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει για όλους». «Μήπως ο Κυριακού, ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ο Αλαφούζος θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήρε άδεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην Attica Bank ο πρωθυπουργός είπε προς τη Ν.Δ.: «Έχετε θράσος να μιλάτε εσείς για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποιο δάνειο. Τον εαυτό σας θα βρείτε. Αν θέλετε να βρείτε δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις να ψάξετε τα δικά σας βιβλία. 200 εκατ. χρωστά η Ν.Δ. και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ». «Η διαφορά μας φαίνεται αν συγκρίνουμε την διαδικασία αυτή με τον διαγωνισμό για την DIGEA. Ξεπουλήσατε το σύνολο του τηλεοπτικού φάσματος για 18 εκατ. ευρώ, όταν εμείς εξασφαλίσαμε 250 εκατ. ευρώ. Δεν ζητήσατε καν πόθεν έσχες και το ξεπουλήσατε στους φίλους σας σε διαγωνισμό με ένα μόνο συμμετέχοντα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. Σημείωσε ακόμη ότι: «Τα 250 εκατ. ευρώ ήδη διοχετεύονται στους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη και 15.000 παιδιά θα πάνε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ετοιμάζονται και τα προγράμματα για τους φοιτητές.

«Είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων»

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν προηγουμένως κυβερνητική εξουσία: «Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης (…) Είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων». Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρωθυπουργός είπε ότι όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ μάλλον προϋποθέτουν νέες περικοπές στην Παιδεία. «Πείτε μας, ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έδινε 1,8% του ΑΕΠ της για την Παιδεία και θα ήθελε να ονομάζεται ευρωπαϊκή;» διερωτήθηκε. «Αποκαταστήσαμε την κανονικότητα στα σχολεία μας, μετά από επτά χρόνια. Πρώτη φορά άνοιξαν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές» τόνισε ο κ.Τσίπρας, για να προσθέσει πως πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο νόμος για προσλήψεις 9.100 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών, είπε ότι: «Δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα». Όπως σημείωσε, στις μέρες μας, που στα σχολεία μας φοιτούν παιδιά που δεν ανήκουν σε ένα μόνο δόγμα, οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν τη θρησκευτικότητα ως πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας. Στον διάλογο που συνεχίζεται είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τον σεβασμό του προς την Εκκλησία, τονίζοντας πάντως ότι οι ρόλοι στον διάλογο πρέπει να είναι διακριτοί.

Για τα ΑΕΙ ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «τα κορυφαία πανεπιστήμια, παγκοσμίως, στην πλειοψηφία τους, είναι δημόσια». «Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι ευρωπαϊκή παράδοση, ο ευρωπαϊσμός σας είναι κούφιος» είπε, απευθυνόμενος στην Ν.Δ.. Όσοι προβάλλουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ως πανάκεια, «έχουν αναρωτηθεί γιατί οι απόφοιτοί μας του κατασυκοφαντημένου δημόσιου πανεπιστημίου είναι περιζήτητοι παντού;», συνέχισε. «Δεν θέλουμε την κοινωνία του 1/3, την κοινωνία της ελίτ και των πληβείων. Θέλουμε μια κοινωνία καθολικής ευημερίας και ισότητας» τόνισε. Ευχαρίστησε επίσης τους εκπαιδευτικούς για το έργο που παρέχουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενώ απευθύνθηκε στα παιδιά με ένα απόφθεγμα του Χαλίλ Γκιμπράν, λέγοντας: «Η ζωή προχωρά μπροστά, δεν μένει στο χθες». «Είμαστε εδώ για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση αλλά με την κοινωνία όρθια», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ο κύκλος της πρώτης αξιολόγησης κλείνει οριστικά.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ