2016-09-29 18:52:12
Φωτογραφία για Αίγιο: Μπαϊράκι γιατρών και δήμου για το νοσοκομείο
Ενα και πλέον χρόνο, χωρίς διοικητή, συμπληρώνει το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας στο Αίγιο, με το υπουργείο Υγείας να προκηρύσσει μόλις προχθές τη θέση, με το... αιτιολογικό της «άγονης» παλιότερης διαδικασίας, παρ' ότι υπήρχαν τρεις ενδιαφερόμενοι (από Πάτρα) που όμως δεν κρίθηκαν «κατάλληλοι» από την αρμόδια επιτροπή.

Την ίδια στιγμή, η υπομονή νοσοκομειακών γιατρών και Δήμου έχει φτάσει στα όρια, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο αντίδρασης εκατέρωθεν, με βολές προς την 6η ΥΠε και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Δ. ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Κι ενώ οι εξελίξεις είναι βραδείες, με πολλά παράπονα -κατά καιρούς- εκ μέρους λειτουργών του νοσηλευτικού ιδρύματος, αίσθηση προκαλεί η «έκρηξη» του δημοτικού συμβούλου και μέλους της δημοτικής αρχής Δημήτρη Μπούνια, που με την ιδιότητα και του γιατρού στο ΓΝΑΑ, ξέσπασε κατά των υπευθύνων, λέγοντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι μέχρι σήμερα, το μόνο που έχει εισπράξει είναι «μια απλή συμπάθεια προς τα προβλήματα».


Το μέλος της 3μελούς των νοσοκομειακών ιατρών, στο Αίγιο, καταμαρτυρά ότι σε συσκέψεις για την πορεία της μονάδας, η απάντηση που έπαιρνε ήταν: «Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Θέλετε να το κλείσετε, κλείστε το ή όχι».

Ο κ. Μπούνιας μιλά για ένα νοσοκομείο «παρωνυχίδα του συστήματος», για να καταλήξει, λέγοντας πως «δεν ξαναπάει σε συσκέψεις», αναδεικνύοντας έλλειψη δυνατότητας να επιλυθούν θέματα, όχι από αδιαφορία, αλλά με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης του υγειονομικού τομέα.

Ο Θ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα παραπάνω, όχι μόνο συνυπογράφει, αλλά επαυξάνει με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Θαν. Παναγόπουλος. Σχολιάζοντας στην «Π» τα όσα -εδώ και πολλούς μήνες- δεν έχουν γίνει στο ΓΝΑΑ, παρά τις παρεμβάσεις του, λέει:

«Οντως, γι'αυτούς, το νοσοκομείο μας είναι παρωνυχίδα. Το 'χουν υποβαθμίσει. Τα βλέπουν. Τους έχω πάρει χίλιες φορές, αλλά τίποτα».

Δεν αποκλείεται μάλιστα, μετά και από αίτημα της αντιπολίτευσης, να συγκληθεί ειδική σύσκεψη παρουσία βουλευτών και ενδιαφερόμενων φορέων, ώστε να καθοριοστεί η περαιτέρω στάση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Στα τόσα προβλήματα του νοσοκομείου και παρά την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ένα αλληλένδετο θέμα είναι η «μόνιμη» αναμονή στην οποία βρίσκονται τρεις ιατροί, των οποίων η αξιολόγηση και υπηρεσιακή κρίση τους δεν μπορεί να προχωρήσει, αφού απαιτείται η παρουσία και υπογραφή διοικητή. Πρόκειται για έναν χειρουργό, έναν καρδιολόγο και έναν παιδίατρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ