2016-09-30 02:13:10
Φωτογραφία για Σε 1.607.500 οι ενεργά ασφαλισμένοι στους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών εταιρίων
Σταθερότητα παρουσιάζει η ζήτηση της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας από τους Ελληνες, η οποία αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, και σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ένωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ο ενεργός αριθμός των ασφαλισμένων έφθασε 1.607.500 άτομα το 2015.

Σύμφωνα, πάντα, με τα στοιχεία αυτά από την Επιτροπή Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος από αυτούς τους ασφαλισμένους το 48% έχει ασφαλιστεί μέσω ομαδικών ασφαλιστικών προγραμμάτων ενώ το 52% διαθέτει κάποιο ατομικό συμβόλαιο υγείας.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ανέρχεται στα 643 εκατομμύρια ευρώ και οι αποζημιώσεις που δόθηκαν (για νοσοκομειακή περίθαλψη) την περυσινή χρονιά ανήλθαν σε 403 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα δε με συγκριτικά στοιχεία, που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ένωσης, το 2013 η εικόνα στον κλάδο υγείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών είχε ως εξής.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ότι η πλειοψηφία των νέων προγραμμάτων υγείας που διαθέτουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, τα τελευταία τρία χρόνια, είναι ετήσια ανανεούμενα. Ενώ από τις αρχές του 2016 οι εργασίες του κλάδου «Ασφάλιση υγείας» των ασφαλίσεων Ζωής κατατάσσονται πλέον στους κλάδους «Ατυχήματα» και «Ασθένειες» των ασφαλίσεων κατά Ζημιών.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ