2016-09-30 11:16:17
Φωτογραφία για ΜΠΙΡΤΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΣΤΟΧΟΥΣ, ΡΟΛΟΥΣ, ΓΙΑΝΓΚ ΚΑΙ... ΣΠΑΝΟΥΛΗ!
Κάπως... μαγκωμένος ακόμα ο Κεμ Μπιρτς, όσον αφορά την απελευθέρωσή του μέσα στην ομάδα και την ένταξή του στο κλίμα αυτής εκτός παρκέ, ωστόσο τη δουλειά εντός αυτού -σύμφωνα και με τα όσα λένε οι συμπαίκτες και οι προπονητές του- έχει αρχίσει να την κάνει καλά και να εγκλιματίζεται στη φιλοσοφία και τα «θέλω» του κόουτς Σφαιρόπουλου. Κατανοεί τις πληροφορίες που δέχεται, έχει καταλάβει τον ρόλο του μέσα του στην ομάδα και σταδιακά θα αρχίσει να βγάζει τον πραγματικό του εαυτό.

Οι πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα και όλα αυτά που έχει βιώσει με τον Ολυμπιακό είναι άριστες… «Ολα είναι υπέροχα μέχρι στιγμής. Το κλαμπ είναι υψηλού επιπέδου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όλα όσα έχω συναντήσει» ήταν τα πρώτα του λόγια στον «Γαύρο», κατά τη διάρκεια της media day των ερυθρόλευκων, για να αναφερθεί και στους προσωπικούς του στόχους οι οποίοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της και να ζήσω την ατμόσφαιρα του Final 4. Ο βασικός μας στόχος είναι αυτός. Να πάμε εκεί και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».


Οσον αφορά για τον ρόλο του και αυτά που του έχει ζητήσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να καταθέτει στο παρκέ, ο Κεμ Μπιρτς υποστήριξε πως «είμαι ένας τύπος που θα δώσει ενέργεια στην ομάδα. Να βοηθάω στην άμυνα και να δίνω ριμπάουντ, αυτό μου έχει ζητήσει ο κόουτς. Μπορώ να βγάλω ενέργεια, να δώσω πολλά μπλοκ και φυσικά να προστατεύσω το καλάθι μας».

Για το alter ego του στο «5», τον Πάτρικ Γιανγκ, και τις μονομαχίες τους, ο 24χρονος σέντερ ανέφερε πως «είναι εξαιρετική η συνεργασία μας, αρκετά δυνατή. Τον ξέρω καιρό πριν και τώρα δουλεύουμε μαζί. Με τον καιρό είναι όλο και καλύτερα».

Ο Κεμ Μπιρτς, κακά τα ψέματα, θα στηρίξει σε μεγάλο βαθμό την επίθεσή του στις συνεργασίες του με τα γκαρντ και δη τον Βασίλη Σπανούλη. Ερωτηθείς για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο Μπιρτς έσταζε μέλι… «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και πραγματικός αρχηγός. Με κατευθύνει συνεχώς στο παρκέ, με συμβουλεύει συνέχεια και είναι σημαντικό που τον έχω συμπαίκτη».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ