2016-10-01 00:25:17
Φωτογραφία για Στην 5η θέση η Ελλάδα στην απορροφητικότητα πόρων από το πακέτο Γιουνκέρ
Στην 5η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης στην απορροφητικότητα πόρων από το λεγόμενο πακέτο Γιουνκέρ βρίσκεται η Ελλάδα, αμέσως μετά τέσσερις μεγάλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

«Αποκαλυπτική» είναι η εικόνα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2016 η Ελλάδα θα έχει απορροφήσει περίπου 2 δις ευρώ. Τα 2,5 δις ευρώ θα ξεπεράσουν, είπε ο Γιώργος Σταθάκης, οι χρηματοδοτικοί πόροι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Στις κυβερνητικές προτεραιότητες βρίσκεται η υλοποίηση τριών σημαντικών αναπτυξιακών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και το ΕΣΠΑ: η γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ ύψους 1,5 δις ευρώ με χρηματοδότηση 75% από την ΕΤΕΠ και 25% από το ΕΣΠΑ, η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου με χρηματοδότηση 50-50 από ΕΤΕΠ και ΕΣΠΑ και η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη προϋπολογισμού 280 εκατ., επίσης με χρηματοδότηση 50-50 από ΕΤΕΠ και ΕΣΠΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ