2016-10-01 02:29:07
Φωτογραφία για Παίρνουμε τα… κοντινά βουνά : Υπέροχα Σαββατοκύριακα γύρω από την Αθήνα!
Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου είναι μια αφορμή για απόδραση στη φύση! Η πεζοπορία είναι άκρως ευχάριστη δραστηριότητα, όχι μόνο λόγω της θερμοκρασίας, αλλά και για να θαυμάσει κανείς τα εξαιρετικά τοπία που δημιουργούν οι στρώσεις των χρυσοκίτρινων φύλλων που σκεπάζουν τα πάντα!

Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας ή για μακρινό ταξίδι, υπάρχουν μέρη κοντινά για να απολαύσετε τη φύση και να δοκιμάσετε υπέροχες γεύσεις και μάλιστα με χαμηλό budget.

Πάρνηθα

Το καζίνο δεν είναι ο μόνος λόγος για να την επισκεφθείτε!  Οι πεζοπορίες που διοργανώνουν στα ειδυλλιακά της μονοπάτια κάθε Σαββατοκύριακο τα δύο της καταφύγια, Μπάφι και Φλαμπούρι (και οι οποίες κοστίζουν περί τα 15€ το άτομο) είναι η ιδανική αφορμή για μονοήμερες εκδρομές, ενώ αν αποζητάτε μια ολοκληρωμένη αίσθηση εκδρομής, μπορείτε κάλλιστα να διανυκτερεύσετε σε ένα από τα δύο.

Ο Υμηττός μπορεί να μην προσφέρει ευκαιρίες για διανυκτέρευση και να μας «περιορίζει» σε μονοήμερη εκδρομή, έχει όμως ένα φαντασμαγορικό δίκτυο μονοπατιών με πανοραμική θέα στο μεγαλειώδες χάος της Αθήνας για να μας αποζημιώσει. Αν προτιμάτε να… πεζοπορήσετε οργανωμένα, τακτικά διοργανώνουν ομαδικές εξορμήσεις στον Υμηττό η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης.


Κιθαιρώνας

Ο Κιθαιρώνας βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου η Αττική συναντά την Βοιωτία, και προσφέρεται για ειδυλλιακές πεζοπορικές αλλά και οδηγικές διαδρομές μέσα στη φύση. Η κορυφή του, στα 1.400 μέτρα, είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο αν δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα με τις (ήπιες σχετικά) στροφές, και απολαμβάνει πανοραμική θέα στα νερά του Κορινθιακού και ολόκληρη την Αττική. Εκεί θα φτάσετε ακολουθώντας τις σχετικές πινακίδες μετά το χωριό Βίλια, αφού περάσετε πρώτα από το καταφύγιο Βαγγέλης Τσάκος του ΕΟΣ Ελευσίνας, στα 1.090 μέτρα υψόμετρο.

Οργανωμένες πεζοπορίες και αναβάσεις στον Κιθαιρώνα διοργανώνει ο ΕΟΣ Ελευσίνας.

Παρνασσός

Ο Παρνασσός μπορεί να είναι πρώτος στις καρδιές των Αθηναίων, εξ ου και ακριβότερος από τα περισσότερα κοντινά βουνά, έχει όμως ωραιότατες γωνιές μακριά από το hip που τσιμπάει τις τιμές. Μερικές από αυτές είναι οι Δελφοί και το Χρισσό στην πλευρά της Αράχωβας, η Αγόριανη και η Αμφίκλεια στην πίσω πλευρά.

Ζήρεια

Η Ζήρεια, αλλιώς γνωστή και ως Ορεινή Κορινθία, απέχει μια ώρα και κάτι από την πόρτα του σπιτιού μας, κι αυτό την κάνει –αναμενόμενα– να τσιμπάει κι εκείνη τις τιμές. Για να αντισταθμίσει αυτό της το ελάττωμα, έχει καταπράσινες βουνοπλαγιές, ένα υποδειγματικό δίκτυο μονοπατιών για να τις εξερευνήσετε, δύο υπέροχες λίμνες (μία καταγάλανη, τη Δόξα, και μία βουτηγμένη στην Ιστορία, τη Στυμφαλίδα) και πολλά κουκλίστικα χωριουδάκια ανάμεσά τους.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ