2016-10-01 14:20:50
Φωτογραφία για Συρία: τα παιδιά του πολέμου (ΦΩΤΟ)
Του Γιώργου Θεοχάρη

Ελπίδες ότι το τέλος του πολέμου πλησιάζει

Τα παιδιά της Συρίας ζουν μέχρι σήμερα τον εφιάλτη του πολέμου και της τρομοκρατίας, την οποία υποστηρίζουν αδιάλειπτα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, κυρίως η Βρετανία και η Γαλλία.

Παρόλα αυτά, μέσα στον πόλεμο και στην πείνα, δεν χάνουν την ελπίδα τους ότι ο πόλεμος βρίσκεται στο τέλος του.

Ήδη ο Συριακός Στρατός με τους συμμάχους του προελαύνει σε όλα τα μέτωπα εναντίον των τρομοκρατών, στο Χαλέπι, στη Δαμασκό, στην Χαμά, στο Χομς.

Σήμερα απελευθέρωσε ανταρτοκρατούμενη συνοικία κοντά στο κάστρο του Χαλεπίου, η οποία έχει τεράστια στρατηγική σημασία.

Σε πολλές πόλεις και συνοικίες οι ένοπλοι καταθέτουν τα όπλα και επιστρέφουν στην φυσιολογική ζωή, απομονώνοντας τους τρομοκράτες.

Οι περιπτώσεις αυτές πληθαίνουν σημαντικά το τελευταίο διάστημα και είναι στην ουσία η μόνη ελπίδα για μία ειρηνική επίλυση του Συριακού.


Η πρόοδος αυτή του Συριακού Στρατού και η κατάρρευση των τζιχαντιστικών οργανώσεων και όχι η κατάσταση του άμαχου πληθυσμού είναι αυτές που στην πραγματικότητα έχουν προκαλέσει την οργή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους το τελευταίο διάστημα.

Η πτώση του Χαλεπίου στον Συριακό Στρατό, που φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά, με την τεράστια επικοινωνιακή απήχηση που θα έχει σε παγκόσμιο επίπεδο, θα σημάνει στην πραγματικότητα και το τέλος του πολέμου για τις περισσότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις, αφήνοντας στη συνέχεια μόνο δύο, οι οποίες άλλωστε είναι και οι πιο ισχυρές με διαφορά: το ISIS και την Φάτεχ αλ-Σάμ (πρώην Αλ-Νούσρα), αλλά τις οποίες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους δεν θα έχουν καμία πρόσφαση να υποστηρίξουν φανερά.

Οι ΗΠΑ βλέπουν το παιχνίδι της Συρίας να χάνεται και κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να σταματήσουν την τροπή αυτήν.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν ανταποκρίθηκαν στη δέσμευσή τους να πολεμήσουν εναντίον της αναγνωρισμένης και από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατικής οργάνωσης Φάτεχ αλ-Σαμ.

Όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, οι ΗΠΑ δεν ανέλαβαν καμία απολύτως ενέργεια εναντίον της Αλ-Κάιντα της Συρίας, απόδειξη ότι την έχουν ανάγκη για να ρίξουν το καθεστώς Άσσαντ.

Αυτήν την περίοδο συνεχίζουν την υποκριτική φιλοτρομομοκρατική πολιτική τους, δίνοντάς της όπως έκαναν σε όλες τις περιπτώσεις, ένα «ανθρωπιστικό» ένδυμα.

Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν βαπτίσει τους βομβαρδισμούς της Συρίας πριν κάποια χρόνια ως «ανθρωπιστικούς», ότι με αυτούς τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς είχαν κτυπήσει μαιευτήριο στο Βελιγράδι και ότι είχαν διαπράξει πολλά ακόμη εγκλήματα πολέμου εναντίον αθώων αμάχων.

Τώρα εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για τους αμάχους του Χαλεπίου ΠΗΓΗ: http://www.tilegrafima.gr/to-tilegrafima-grafei/syria-ta-paidia-tou-polemou-foto/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ