2016-10-01 22:15:09
Φωτογραφία για Πολιτικό θρίλερ στην Ισπανία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ
Έπειτα από «μαραθώνια» συνάντηση με την επιτροπή του κόμματός του στη Μαδρίτη Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας των Ισπανών Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, έπειτα από μία συνάντηση με την ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματός του στη Μαδρίτη, η οποία διήρκησε περισσότερο από 11 ώρες.

«Είμαι υπερήφανος για την θητεία μου ως γενικός γραμματέας και υποβάλλων την παραίτησή μου. Ήταν τιμή μου», δήλωσε ο Σάντσεθ.

Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας είχε προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί στην περίπτωση που η ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματος τασσόταν εναντίον του και υπέρ της αποχής στην ψηφοφορία για την χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε ο υπηρεσιακός συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι να μείνει στην εξουσία. Τελικά συγκεντρώθηκαν 109 ψήφοι υπέρ του και 133 εναντίον τους.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας βρίσκεται σε κρίση, με την ηγεσία να είναι διχασμένη καθώς τα 17 από τα 38 μέλη της ομοσπονδιακής εκτελεστικής επιτροπής του PSOE παραιτήθηκαν την Τετάρτη και απαίτησαν ο Σάντσεθ να αποχωρήσει προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.

Ο Σάντσεθ δεν επιθυμούσε το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον Ραχόι και το Λαϊκό Κόμμα (PP) κι έχει αποτρέψει τις επανειλημμένες προσπάθειες να αποκτήσει η χώρα νέα κυβέρνηση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ