2016-10-06 11:32:27
Φωτογραφία για Αιτήσεις μέχρι τέλος του 2016 για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που θέλουν να μείνουν στο ΕΣΥ!
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Ψηφίζεται στο τέλος του μήνα το νομοσχέδιο που αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Μέχρι το τέλος του 2016 θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι γιατροί του ΠΕΔΥ που θέλουν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα, κλείνοντας τα ιατρεία τους.

Λίγους μήνες προθεσμία θα έχουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) προκειμένου να δηλώσουν ξεκάθαρα πια εάν θέλουν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα ανεξάρτητα απόδικαστικές αποφάσεις.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να βάλουν λουκέτο στα ιατρεία τους έως το τέλος του 2017, ώστε να μείνουν στο σύστημα πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας που περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα προκειμένου να δοθεί ένα διάστημα στους γιατρούς να υποβάλλουν τα χαρτιά τους.


Παρότι αρχικά στόχος ήταν να ξεκαθαριστεί η όλη υπόθεση μέχρι το τέλος του 2016και να έχουν κλείσει οι γιατροί τα ιατρεία τους οριστικά, πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης πίεσαν ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους γιατρούς να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Βέβαια οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ νυν ΠΕΔΥ δεν αναμένεται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, ειδικά για όσους γιατρούς είχαν απομακρυνθεί άρον άρον με το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη και υποχρεώθηκαν να διαλέξουν είτε τον ιδιωτικό τους έργο είτε το δημόσιο σύστημα.

Θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί εκείνη την περίοδο ότι θα επαναπροσληφθούν και σήμερα παίρνει τις δεσμεύσεις του πίσω.

Ήδη η Ομοσπονδία των γιατρών του ΠΕΔΥ που έχει λάβει τα μηνύματα από το υπουργείο Υγείας πως δεν προτίθεται να τους ξαναπροσλάβει, ετοιμάζει αντιδράσεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ