2016-10-10 07:13:12
Φωτογραφία για Μηχανισμός Αντικυθήρων και Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας
Μια καλαίσθητη, πρωτότυπη όσο και ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα το Μηχανικό Κόσμο, που ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, και την ιστορία της... Ελληνικής Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Φυσικής παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, με πολλά διαδραστικά εκθέματα, πίνακες φιλμ κ.α.. στην Μόσχα.

Ο καθηγητής Ξενοφών Διον. Μουσάς του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Επιστημών της Ρωσίας, 7 με 9 Οκτωβρίου 2016 στο φημισμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λομονόσωβ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το ΕΚΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής με μια διαδραστική έκθεση με πίνακες, προσομοιώσεις, τρισδιάστατες φωτογραφίες, σχετικά φιλμ και μπρούτζινο μοντέλο του κ. Διονύση Κριάρη.

Ο κ. Ξ. Μουσάς απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του φεστιβάλ εκ μέρους της Ελλάδας και του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στις 18:00 στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ που θα γίνει στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Κύριας Βιβλιοθήκης στην οδό Λομονόσοφ 27 στη Μόσχα και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το μεσημέρι έδωσε ομιλία με θέμα «Πώς οι άνθρωποι κατασκεύασαν ένα μηχανικό Κόσμο», η οποία χαρακτηρίστηκε «χρυσή ομιλία» και θα μεταδοθεί σε 176 αμφιθέατρο σε όλη την Ρωσία.


Το φεστιβάλ δίνει το πρώτο περίπτερο στην έκθεση του μηχανισμού των Αντικυθηρων.

Αυτή είναι η είσοδος του κτιρίου της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Λομονοσωβ που έχουμε την έκθεση, ή οποία έχει 3500 περίπτερα συνεχίζεται σε άλλα κτήρια του Πανεπιστημίου. (Φωτ. Ξεν. Μουσάς)
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ