2016-10-11 17:20:41
Φωτογραφία για Παρμενίων 2016 μέσα από τη ματιά του e-evros.gr (video)
Από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2016 διεξήχθη  η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων 2016», που διοργάνωσε η ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ.

Το e-evros.gr δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, από μία τέτοια άσκηση, τόσο μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις Διοικήσεις των σχηματισμών και τις υφιστάμενες αυτών μονάδων συμμετείχαν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης ήταν:

Η εξέταση - αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.Η διαπίστωση του υψηλού επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.


Για την «Παρμενίων 2016» επισκέφθηκε τον Έβρο ο ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος όπου και παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» στον νομό Έβρου. Επίσης το παρόν έδωσαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος κ. Αποστολάκης Π.  και οι αρχηγοί όλων των γενικών επιτελείων. 

>> Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ΠΒ Αετός κάνοντας κλικ εδώ.

Ο φακός ή μάλλον οι φακοί του e-evros.gr "συνέλαβαν" όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στην άσκηση με τη χρήση επίγειων αλλά και εναέριων καμερών.

Απολαύστε το:

ΠΗΓΗ: http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/quot-parmeniwn-2016-mesa-apo-th-matia-toy-e-evros-gr-video/post30830
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ