2016-10-11 20:37:06
Φωτογραφία για Τα τελευταία... αργοπορημένα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου - Στροφυλιάς -  ΔΕΙΤΕ τα
Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου... οι τελευταίες τρείς εκσκαφές φωλιών στην παραλιακή ζώνη Κοτυχίου στα πλαίσια της παρακολούθησης της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς για το 2016.

Η εκσκαφή χελωνοφωλίας είναι η διαδικασία που πραγματοποιείται όταν τα χελωνάκια έχουν ήδη εκκολαφθεί και έχουν αναδυθεί από την φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα. Το άνοιγμα της φωλιάς γίνεται για να καταγραφεί το ποσοστό επιτυχίας εκκόλαψης των αυγών καταγράφοντας τον αριθμό από τα χελωνάκια που κατάφεραν να φτάσουν στην θάλασσα αλλά και το ποσοστό από τα αυγά που δεν εκκολάφθηκαν και για ποιο λόγο. Πολλές φορές όμως μπορεί να υπάρχουν χελωνάκια αργοπορημένα όπως και διαπιστώθηκε και στις τρείς φωλιές (αυγοθάλαμος) τα οποία απεγκλωβίστηκαν προσεκτικά.

Στην διαδικασία συμμετείχαν ο Περιβαλλοντολόγος κ. Διον. Μαμάσης ως επιστημονικός υπεύθυνος και ανάδοχος του προγράμματος και από τον προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, η βιολόγος κα. Βασ. Ορφανού, η Περιβαλλοντολόγος κα. Αρ. Ζαχαροπούλου και ο επόπτης φύλαξης κος Αν. Σουρμελής.

Η φετινή καταγραφή στις αμμώδεις παραλίες ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι να διοργανώσει και να παρουσιαστούν σε ημερίδα τα τελικά αποτελέσματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς και ο σχεδιασμός παρακολούθησης για την νέα χρονιά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3DColorChanger: Cydia tweak new free
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
3DColorChanger: Cydia tweak new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ