2016-10-11 21:28:07
Φωτογραφία για Επιμένουν οι Τούρκοι να εμπλέκουν το Φανάρι στα σχέδια Γκιουλέν
Κι ενώ είχε καταλαγιάσει ο κονιορτός από τις ανυπόστατες τουρκικές αιτιάσεις περί εμπλοκής του Φαναρίου στην πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος, οι Τούρκοι κατά πως φαίνεται δεν είναι διατεθιμένοι να βάλουν το ευφάνταστο αυτό σενάριο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και επανέρχονται!

Η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων κατηγόρησε τον υποτιθέμενο εμπνευστή του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου Φετουλάχ Γκιουλέν ότι χρησιμοποίησε τον διάλογο με τις χριστιανικές εκκλησίες στον "κακό σχεδιασμό" του για να καταλάβει την εξουσία στη χώρα.

Μέσω του διαθρησκειακού διαλόγου, σύμφωνα με μια έκθεση από το συγκεκριμένο Γραφείο, η Feto ( "Fetullahistskaya τρομοκρατική οργάνωση" - έτσι ονομάζεται σήμερα στην Άγκυρα το κίνημα Γκιουλέν), επιχείρησε αφενός, να ενισχύσει τους δεσμούς με τον χριστιανικό πολιτισμό, και αφετέρου προσπάθησε να εδραιώσει τη θέση της στη Δύση . "Στο τέλος, ο Γκιουλέν κατάφερε να δημιουργήσει τη βάση του στην Πενσυλβάνια, και πολλές δυτικές χώρες έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στον οργανισμό του", - λέει η έκθεση.

Προηγουμένως, ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων δημοσιογράφων κατηγορούσαν τον Gulen ακόμη και για τη συνάντησή του με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 1998.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ