2016-10-13 14:04:29
Φωτογραφία για ΠΡΟΣΟΧΗ! Τέλη κυκλοφορίας: Τι ετοιμάζουν για τα αυτοκίνητα πριν από το 2005
Ολο το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν μεγάλες αλλαγές σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ των αυτοκινήτων του 2017, «παρά ορισμένων παρεμβάσεων».

Ζητούμενο πέραν της εισροής εσόδων στα κρατικά ταμεία είναι αυτά να καταγράψουν και αύξηση. Εκτός από τις γνωστές επιβαρύνσεις το υπουργείο Οικονομικών ψάχνει τρόπους να βγάλει στο δρόμο ξανά αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο μελετά να υπάρξει ελάφρυνση έως και 10% για τα αυτοκίνητα άνω των 1.926 κυβικών εκατοστών. Μάλιστα υπάρχει σκέψη στην παραπάνω ρύθμιση να ενταχθούν και τα αυτοκίνητα πριν από το 2005.

Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνουν από φέτος φορολογούμενοι κάτοχοι μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς με βάση την νομοθεσία για τον υπολογισμό της παλαιότητας θα μετρά στο εξής το έτος πρώτης ταξινόμησης σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι το έτος ταξινόμησης τους στην Ελλάδα.


Η αλλαγή για τους ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ αυτοκινήτων θεσπίστηκε με το νόμο 4410/2016 και οδηγεί σε μεγαλύτερη παλαιότητα για τα μεταχειρισμένα ΙΧ και έτσι σε μείωση των τελών κυκλοφορίας τους.

Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που απεστάλη στους αρμόδιους φορείς και στις ΔΟΥ παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας ξεκινά από το Νοέμβριο και ακόμη μέσα Οκτωβρίου γίνονται σενάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ