2016-10-17 01:38:10
Φωτογραφία για Οι πληρωμές, μέσω mobile, γίνονται καθημερινότητα στην Κίνα
Φανατικοί οπαδοί των ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω φορητών συσκευών, αποδεικνύονται οι Κινέζοι καταναλωτές, με τις συναλλαγές μέσω mobile να εξελίσσονται σε mainstream τάση στην κινεζική αγορά. Σήμερα, το 75% των χρηστών υπηρεσιών mobile payments στην Κίνα δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το κινητό για πληρωμές σε φυσικά καταστήματα σε καθημερινή βάση. Η ευκολία, η ταχύτητα των συναλλαγών και οι εκπτώσεις στις τιμές, είναι οι κύριοι παράγοντες, σύμφωνα με τους ίδιους τους χρήστες, που ενθαρρύνουν τη χρήση των κινητών πληρωμών έναντι των παραδοσιακών επιλογών πληρωμής.

Τα “ψηφιακά πορτοφόλια” των κινεζικών εταιρειών “AliPay” και “WeChat” είναι τα πιο δημοφιλή στην αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με σχετικό report της Strategy Analytics, οι δύο συγκεκριμένες λύσεις ψηφιακών πληρωμών, μέσω mobile συσκευών, κυριαρχούν στην τοπική αγορά έναντι των αντίστοιχων προϊόντων, που προσφέρουν οι Apple, Huawei και LG. Μάλιστα, οι αναλυτές της εταιρείας σχολιάζουν ότι οι λύσεις των “Alipay” και “WeChat” είναι ευρέως αποδεκτές από τους εμπόρους λιανικής πώλησης στην Κίνα, ενώ, αντίθετα, η διείσδυση των ανέπαφων πληρωμών (Near Field Communication, NFC) υστερεί.


“Διαπιστώνουμε ότι οι Κινέζοι καταναλωτές είναι πιο ένθερμοι υποστηρικτές των mobile πληρωμών μέσω smartphone και άλλων φορητών συσκευών, σε σχέση με άλλους κατοίκους του πλανήτη. Οι Κινέζοι αγοραστές δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως ότι οι mobile πληρωμές εγγυώνται ευελιξία, ταχύτητα και οικονομικά οφέλη και γι’ αυτό υιοθετούν πιο “επιθετικά” από άλλους καταναλωτές ανά τον κόσμο τις mobile πληρωμές”, σχολιάζουν οι αναλυτές της Strategy Analytics.

Περί ασφάλειας

Η σχετική έρευνα της εταιρείας εξέτασε, εκτός από τη διείσδυση και αποδοχή των πληρωμών μέσω φορητών συσκευών από τους Κινέζους καταναλωτές και άλλα θέματα που τους απασχολούν. Κορυφαίο μεταξύ αυτών είναι η ασφάλεια, παράγοντας, που όσο αυξάνεται η υιοθέτηση αυτών των μέσων πληρωμών, εξασθενεί όλο και περισσότερο.

Όσον αφορά τους παίκτες της αγοράς, οι αναλυτές της Strategy Analytics σχολιάζουν ότι οι νεότεροι παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς στην Κίνα, όπως η Apple, η Huawei και η LG, θα πρέπει να δώσουν πραγματικές μάχες, για να επικρατήσουν έναντι των εδραιωμένων κατασκευαστών, όπως είναι η Alipay και η WeChat, που έχουν αποκτήσει ευρεία αποδοχή. “Η Alipay και η WeChat είναι τόσο καλά τοποθετημένες στην κινεζική αγορά όσον αφορά τα ψηφιακά πορτοφόλια, που η παρουσία τους στα ψηφιακά πορτοφόλια έχει αρχίσει να εκτοπίζει τη χρήση των φυσικών πορτοφολιών”, αναφέρουν οι αναλυτές.

Προσθέτουν, πάντως, ότι πέραν από τα κίνητρα που παρέχουν στους καταναλωτές για τη χρήση μέσων mobile πληρωμών, οι κατασκευαστές έχουν ως βασικό μέλημα να καθησυχάσουν και όλους τους λόγους ανησυχίας, που σχετίζονται με την ασφάλεια των δεδομένων και των συναλλαγών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ