2016-10-17 21:17:04
Φωτογραφία για Στρατιωτικό μουσείο Σαρανταπόρου
Το Στρατιωτικό Μουσείο Σαρανταπόρου απέχει 20 χλμ από την πόλη της Ελασσόνας, 60 χλμ από την πόλη της Λάρισας και 64 χλμ από την πόλη της Κοζάνης. Αποτελείται από ένα συγκρότημα 3 κτιρίων στα οποία περιλαμβάνονται: το κυρίως κτίριο «Χάνι Χατζηγώγου», το Στρατιωτικό Μουσείο της Μάχης του Σαρανταπόρου και ένα ισόγειο κτίσμα με το πεταλωτήριο και τον στάβλο. 

Στο κτίριο του Στρατιωτικού Μουσείου στεγάζεται συλλογή που διαθέτει κειμήλια, έγγραφα, αντικείμενα και όπλα από τη συγκεκριμένη μάχη. Η αίθουσα πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και στον ίδιο χώρο υπάρχει χάρτης οπτικοακουστικής παρουσίασης της Μάχης. Εντυπωσιακά εκθέματα αποτελούν τα σωζόμενα επιτελικά έγγραφα, σπάνια χειρόγραφα, αναφορές, σχέδια μάχης και διαταγές. Όλες οι αίθουσες του μουσείου πλαισιώνονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ζωγραφικούς πίνακες. 

Η περιήγηση του επισκέπτη στα κτιριακά συγκροτήματα του Μουσείου ολοκληρώνεται σε ένα μακρόστενο ισόγειο κτίσμα, το οποίο με δύο δωμάτια που λειτουργούσαν ως μικρός στάβλος και πεταλωτήριο στο τότε Χάνι, έχουν αναπαλαιωθεί και είναι επισκέψιμα για το κοινό.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ