2016-10-18 12:12:16
Φωτογραφία για Ληστεία στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ! Πανάκριβα φάρμακα έκαναν «φτερά»
Τρίτη 18 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

- Health Report.gr

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί της Τρίτης στον ΕΟΠΥΥ καθώς τη ξημερώματα έγινε ληστεία στο κεντρικό φαρμακείο του Οργανισμού στου Ρέντη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ το οποίο αποστέλλει φάρμακαυψηλού κόστους χιλιάδων ευρώ σε όλες τις επαρχιακές πόλεις που δε διαθέτουν φαρμακείο του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του HealthReport.gr, στο χώρο βρισκόταν δύο υπάλληλοι ασφαλείας οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ληστές οι οποίοι οπλοφορούσαν. Οι υπάλληλοι ασφαλείας δεν μπόρεσαν φυσικά να αποτρέψουν τους ληστές οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν μελετήσει καλά το χώρο.

Αποτέλεσμα να κάνουν φτερά φάρμακα υψηλού κόστους χιλιάδων ευρώ.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι οι «ποντικοί» αφαίρεσαν από τα ράφια του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ συγκεκριμένα σκευάσματα και κυρίως όσα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονα ερωτηματικά στις αρχές, και εκτιμάται ότι ενδεχομένως να εκλάπησαν τα συγκεκριμένα φάρμακα προκειμένου να εξαχθούν στο εξωτερικό. 


Αξιοσημείωτο είναι ότι το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στεγάζεται σε ένα παλαιό κτίριο τον οποίο δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας αλλά και διατήρησης των φαρμάκων υψηλού κόστους.

Στο σημείο, πάντως όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, έφθασαν αμέσως άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι και αντίκρυσαν τα ράφια του φαρμακείου να έχουν αδειάσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται το θέμα της ασφάλειας του χώρου και αν είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποτραπεί μια τέτοια ληστεία.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥπροκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ