2016-10-20 18:03:13
Φωτογραφία για Πάτρα: Μπλόκαραν πλειστηριασμό ακινήτου ανώνυμης εταιρίας - Τι καταγγέλλεται, τι υποστηρίζουν οι συλλογικότητες
"Μπλόκαραν" πλειστηριασμό ακινήτου Ανώνυμης Εταιρίας στην Πάτρα, τα χρήματα του οποίου προορίζονταν για να πληρωθούν δεδουλευμένα εργαζόμενων.

Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Ελλάδας, Γιώργος Ρούσκας. Όπως είπε στο tempo24.gr ο κ. Ρούσκας, οι εργαζόμενοι είχαν κινηθεί νομικά κατά της εταιρίας που εδρεύει στην Πάτρα για να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονταν. Σύμφωνα με τον κ. Ρούσκα το οφειλόμενο ποσό της εταιρίας πρός τους εργαζόμενους ήταν 650.000 ευρώ.

Χθες η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στο Ειρηνοδικείο της Πάτρας όπου εκεί οι διαδικασίες δεν προχώρησαν λόγω του "μπλόκου" των συγκεντρωμένων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς.

"Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η συμβολαιογράφος στην Πάτρα που έχει αναλάβει την υπόθεση", τονίζει ο κ. Ρούσκας. Και συνεχίζει: "Αν είναι να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τα χρήματα που τους οφείλονται για να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε κάτι δεν πάει καλά".


Πάντως, τις τελευταίες μέρες το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Πάτρα ενισχύεται κατά των διαδικασιών που βγάζουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες.  Έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας κάθε εβδομάδα συγκεντρώνονται δεκάδες πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε όλες τις υποθέσεις.

Τι συνέβη χθες

Όπως έγραψε από χθες το tempo24.gr, σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να εκδικαστούν δύο περιπτώσεις με τη μία να είναι ιδιοκτήτη γνωστού εκπαιδευτηρίου, όμως κανείς δεν είχε προσέλθει για να πλειοδοτήσει και έτσι ο πλειστηριασμός θα κηρυσσόταν ως άγονος.

Αποτέλεσμα είναι να πέφτει η τιμή, όπως τονίζουν μέλη των συλλογικοτήτων που βρέθηκαν στο σημείο και έτσι τα "κοράκια" που αναμένουν να αγοράσουν σε τιμή εξευτελιστική ακίνητα και να μένουν χρήματα μόνο για τα οφειλόμενα στο κράτος και τυχόν για εργαζόμενους που διεκδικούσαν να μην μένει να λάβουν τίποτα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ