2016-10-21 01:36:10
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του ΠΚ
Εκτός της θέσης του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα βρεθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός ο Δρ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ο κ. Ζαχαρίου προχώρησε στην υποβολή της παραίτησής του στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Συγκλήτου με το επιχείρημα ότι οι αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν του προσέφεραν τη στήριξη που ανέμενε στην κρίση που ξέσπασε σε σχέση με τη λειτουργία πανεπιστημιακής κλινικής στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Η παραίτησή του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε αποδεκτή και στην επόμενη συνεδρίασή της τη 2α Νοεμβρίου, η Σύγκλητος θα διορίσει νέο προσωρινό Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής. 

Υπενθυμίζεται ότι η μετάβαση του κ. Ζαχαρίου την περασμένη Δευτέρα στο Μακάρειο για ανάληψη καθηκόντων στην Παιδοχειρουργική Κλινική αποτέλεσε και την  αφορμή για την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας στο Νοσοκομείο, μιας και ο κ. Ζαχαρίου χαρακτηρίζεται από το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό ως persona non grata. Μένει, τώρα, να διαφανεί αν η αποχώρηση Ζαχαρίου θα αλλάξει τα δεδομένα για την υλοποίηση της συνομολογηθείσας συμφωνίας, καθώς αφαιρείται από τη φαρέτρα των κυβερνητικών ιατρών το επιχείρημα της παρουσίας του.


Πάντως, την ημέρα της στάσης εργασίας, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο γιατρός  Τσιβιτανίδης, εκπρόσωπος της κλαδικής ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, είχε τονίσει ότι η συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Υπουργείου Υγείας, συνομολογήθηκε στις 29 του Ιούλη και τους κοινοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου, εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και ενώ οι περισσότεροι γιατροί έλειπαν. Είχε επίσης αναφέρει ότι ο Δρ Ζαχαρίου είναι ανεπιθύμητος, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ενδεχόμενη διάπραξη σκανδάλων. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ