2016-10-21 13:04:50
Φωτογραφία για ΧΡΕΟΣ: ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΣ Ο ΟΛΑΝΤ, ΣΚΛΗΡΗ Η ΜΕΡΚΕΛ VD
Το θέμα της ελληνικής οικονομίας και της ελάφρυνσης του χρέους έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις συναντήσεις είναι ότι ο Πρωθυπουργός βρήκε σαφώς πιο θετική στάση από τους Γάλλους στο θέμα του χρέους, ενώ η γερμανική πλευρά φαίνεται ότι συνεχίζει τη σκληρή γραμμή.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ολάντ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος και μάλιστα τονίστηκε ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί ένα σήμα ότι η Ευρώπη επιλύει τα προβλήματά της. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος. Τέλος, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα μέρη.


Για τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές ήταν πιο φειδωλές σε εκτιμήσεις, περιορίστηκαν απλώς στο να επισημάνουν στους δημοσιογράφους ότι ο Πρωθυπουργός έθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο την ανάγκη να τηρηθούν οι συμφωνίες από όλες τις πλευρές και να αρθεί η αβεβαιότητα, σε σχέση με το χρέος, προκειμένου να υπάρξει γρήγορη έξοδος της χώρας στις αγορές.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μει με την οποία συζήτησε το Κυπριακό και το θέμα των Ελλήνων φοιτητών και εργαζόμενων στη χώρα αυτή, μετά το Βrexit.

Τσίπρας: Πιστωτές και Γερμανία να τηρήσουν τις υποσχέσεις για το χρέος

«Είμαστε το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής, και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές», δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

Στη συνέντευξη, όπως αυτή αποδόθηκε στα γαλλικά από το κανάλι, ο κύριος Τσίπρας, σε ερώτηση για μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησής του, απάντησε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι «το αποτέλεσμα στις κάλπες το 2019».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ