2016-10-21 19:10:11
Φωτογραφία για ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ : ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ... ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ!
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ εξήγησε στο gazzetta.gr την αγωνιστική του μεταμόρφωση και παραδέχεται πως πλέον παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση.

Αναλυτικά Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πέρυσι αμφισβητήθηκε αρκετά και σε σημαντικό βαθμό, δικαίως. Ο Σέρβος δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα κρατώντας θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέμεινε στην περίπτωσή του παρά την έντονη φημολογία για δανεισμό του και ο Σέρβος σέντερ που έχει επιλεχθεί από τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, παρέμεινε στον Πειραιά.

Ο Μιλουτίνοφ αρνήθηκε την κλήση στην Εθνική Σερβίας και προτίμησε να περάσει αρκετό διάστημα του καλοκαιριού στις ΗΠΑ δουλεύοντας τόσο σε αγωνιστικά στοιχεία όσο και στο σώμα του.

Η βελτίωση εμφανέστατη Μετά τη νίκη επί της Εφές όπου έκανε σπουδαία δουλειά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μίλησε για όλα.

Σημαντική η νίκη επί της Εφές, περίμενες να έρθει τόσο εύκολα;


Όχι, σίγουρα όχι. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για μας αφού θέλουμε να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Παίξαμε αρκετά καλά. Πιέσαμε στην άμυνα και τρέξαμε στην επίθεση, χαρακτηριστικά στα οποία επιμένουν οι προπονητές στις προπονήσεις. Σίγουρα όμως η άμυνά μας ήταν ο βασικός λόγος για τη νίκη και τη μεγάλη διαφορά.

Σας είχε θίξει και τον εγωισμό η εύκολη νίκη στο μεταξύ σας φιλικό πριν ένα μήνα;

Σίγουρα το σκεφτόμασταν. Εκείνο το ματς ήταν φιλικό, αλλά είχαμε χάσει εύκολα. Πήραμε ένα μάθημα εκείνο το βράδυ και από ότι φάνηκε, το μάθαμε καλά. Μας βοήθησε εκείνη η ήττα.

Η Εφές είναι από τις πιο γρήγορες και πιο αθλητικές ομάδες της φετινής Euroleague. Πως καταφέρατε να τη σταματήσετε στους 66 πόντους;

Πράγματι τους αρέσει να παίζουν πολύ γρήγορα. Ο coach μας είχε επισημάνει τη σημασία να έχουμε γρήγορες επιστροφές πίσω ώστε να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια. Νομίζω πως το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό τους αποδιοργάνωσε κάπως αφού είναι το βασικό τους… όπλο.

Δεύτερη χρονιά σου στην Ελλάδα και ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να νικάς τον Παναθηναϊκό, ειδικά όταν η νίκη έρχεται με τόσο μεγάλη διαφορά. Καταφέρατε να μην σας επηρεάσει…

Αν μένεις στο προηγούμενο παιχνίδι τότε είσαι χαμένος. Δε θα πάμε πουθενά. Οφείλουμε να ξεχνάμε είτε νίκη είτε ήττα λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα. Με τόσο απαιτητική Euroleague, είναι αδύνατον να μένεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα. Σίγουρα με τον Παναθηναϊκό τα ματς είναι… ειδικών καταστάσεων. Όλοι το ξέρουν αυτό. Έχω την εντύπωση πως εμείς ξεχάσαμε τη νίκη με τον Παναθηναϊκό το πρωί της Τρίτης. Δεν ήταν εύκολο, αλλά έπρεπε.

Εσύ παίζεις πολύ καλύτερα και πολύ περισσότερο. Ουσιαστικά έχεις σημαντικό ρόλο στον φετινό Ολυμπιακό. Τι άλλαξε;

Παίζω με αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι η βασική αλλαγή και αυτό οφείλεται στους προπονητές και τους καταπληκτικούς συμπαίκτες μου. Πέρυσι για μένα ήταν η πρώτη χρονιά μου μακριά από τη Σερβία. Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα για μένα. Είμαι πιο ώριμος, δούλεψα αρκετά το καλοκαίρι και μέσω της ομάδας νιώθω πως είμαι πιο χρήσιμος. Όλοι στην ομάδα με βοηθάνε και με στηρίζουν μετά από κακές βραδιές. Με συμβουλεύουν συνέχεια και σίγουρα τους έχω κάνει να με εμπιστεύονται περισσότερο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ