2016-10-22 18:17:20
Φωτογραφία για Τελικά πόσα αυγά μπορείς να τρως την εβδομάδα;
Το αυγό είναι από μία από τις πιο πλήρεις τροφές καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια ισορροπημένη διατροφή- σκέψου μόνο ότι το ασπράδι του αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ενώ η ημερήσια κατανάλωσή του συμβάλλει κατά 11% στην ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται καθημερινά ένας άνθρωπος.

Τα τελευταία χρόνια όμως πολλοί έχουν κατηγορήσει το αυγό για την αύξηση της χοληστερίνης κάτι που δεν ισχύει γιατί η υψηλή περιεκτικότητά του σε λεκιθίνη (η οποία θεωρείται ότι ρίχνει τη χοληστερίνη) δεν το αφήνει να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα.

Σύμφωνα όμως με την διατροφολόγο Keri Gans αν καταναλώνεις 6-9 αυγά την εβδομάδα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς καθώς για ένα μέσο άτομο 2 αυγά την ημέρα είναι μια φυσιολογική ποσότητα.

Πριν προλάβεις να παραγγείλεις ομελέτα με τυριά και αλλαντικά να σου πω ότι όλοι οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι για να μπορούμε να τρώμε 2 αυγά την ημέρα πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο που τα καταναλώνουμε.


''Πρέπει να τσεκάρεις τη διατροφή σου και να υπολογίσεις πόσο κορεσμένο λίπος  περιέχει, καθώς μπορεί να είναι εντάξει να φας 2 αυγά την ημέρα αλλά αν τα προτιμάς με μπόλικο τυρί και τηγανητό μπέικον αυξάνεις κατά πολύ τα γραμμάρια κορεσμένου λίπους'', λέει χαρακτηριστικά η Keri Gans.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η κατανάλωση των αυγών εξαρτάται πλήρως από τη διατροφή που κάνεις. Ένα αυγό περιέχει περίπου 80 θερμίδες, 5 γρ. λίπος και 6 γρ. πρωτεΐνης, οπότε αν η διατροφή σου έχει ήδη αρκετή ποσότητα από αυτά τα συστατικά δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να τρως ομελέτα για πρωινό σχεδόν κάθε μέρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ