2016-10-22 18:36:10
Φωτογραφία για Κάτοικοι Αργαλαστής: Εμείς θέλουμε οδηγό, μας… ζητάτε και το ασθενοφόρο!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί το Τοπικό Συμβούλιο Αργαλαστής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας, με αφορμή το αίτημα του ΕΚΑΒ, να του δοθεί το καινούργιο ασθενοφόρο του τοπικού Κέντρου Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με την επικύρωση από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ της παράδοσης – παραλαβής του ασθενοφόρου οχήματος του Κ.Υ. Αργαλαστής και τη μη υπογραφή τους από τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, οι φορείς και οι κάτοικοι Ν. Πηλίου διαμαρτύρονται έντονα στην προοπτική αντικατάστασης ενός καινούργιου οχήματος (ΕΣΠΑ) με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, με ένα παλαιότερο όχημα.

«Αίτημα όλων είναι η πρόσληψη ενός ακόμη οδηγού για να μπορούν να καλύπτονται όλες οι βάρδιες», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει έξω από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, τη Δευτέρα 24-10-2016 και ώρα 10.30 π.μ. «για να αποτρέψουμε να μας πάρουν το ασθενοφόρο και να σταματήσουν να υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια υγεία και να παίζουν με τη ζωή των κατοίκων της περιφέρειας».


Η ΛΑΣ του δήμου Ν. Πηλίου

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ του δήμου Ν. Πηλίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «είναι απόλυτα δικαιολογημένη η ανησυχία και η αγανάκτηση των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου από τον κίνδυνο να μείνει το Κέντρο Υγείας χωρίς μόνιμη και σταθερή παρουσία, για ολόκληρο το 24ωρο, ασθενοφόρου. Σε μια περιοχή που καλύπτονται δεκάδες χωριά και πολύ περισσότεροι οικισμοί κι όταν είχαμε για πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν διακομιδές με αγροτικά αυτοκίνητα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, βλάβης ή έλλειψης οδηγού, όπως άλλωστε ισχύει και σήμερα (υπάρχουν μόνο 3 οδηγοί για να καλύψουν 8ωρη εργασία επί 7 μέρες τη βδομάδα και 31 μέρες το μήνα).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Πηλίου μεταξύ των άλλων παλεύει ενάντια σε οποιαδήποτε υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, αγωνίζεται για παραπέρα ανάπτυξη του, για δημόσιο Κέντρο Υγείας και περιφερειακών ιατρείων, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων, με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι λαϊκές ανάγκες για όλες τις υπηρεσίες ΠΦΥ σε ολόκληρη την περιοχή, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ