2016-10-22 22:10:09
Φωτογραφία για Άλλοι τρεις πύργοι στη Λεμεσό με κόστος €150 εκατ.
Μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη που περιλαμβάνει καταστήματα, γραφεία, διαμερίσματα, spa- gym για ενοίκους, τρεις πισίνες και χώρους στάθμευσης προγραμματίζεται στην Οδό Αμαθούντος στη Λεμεσό. Πρόκειται για τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού με το ύψος των οικοδομών να φθάνει τα 160 μέτρα.

Συγκεκριμένα αποτελείται από τρεις πύργους των 37 ορόφων με 297 διαμερίσματα, 10.000 τ.μ γραφεία, 1800 τμ καταστήματα και 1508 υπόγειους και υπέργειους χώρους στάθμευσης. Το συνολικό εμβαδό της ανάπτυξης είναι 58.500 τ.μ. Η μεγάλης κλίμακα μεικτή ανάπτυξη ανήκει στον όμιλο Lanitis. Το προβλεπόμενο κόστος του έργου υπολογίζεται στα €150 εκατ. Η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιανουάριο 2017 και τα κατασκευαστικά έργα θα ολοκληρωθούν σε εφτά χρόνια. Η ανάπτυξη του έργου θα γίνει σε τρεις φάσεις με την Γ’ φάση να αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2023.


Ο Δήμος Λεμεσού, ως πολεοδομική Αρχή, κατέθεσε εκ μέρους του Ομίλου προκαταρκτική έκθεση επιπτώσεων στον περιβάλλον από την ανέγερση της ανάπτυξης η οποία θα εξεταστεί την 1η Νοεμβρίου 2016.

Το προτεινόμενο έργο «Lanitis Seafront», αφορά στην ανέγερση τριών πύργων (δύο ίδιων πύργων στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπτυξης και ενός στο βόρειο τμήμα), με ιδιωτικό υπαίθριο χώρο, δημόσια πλατεία και χώρους στάθμευσης (δημόσιους και ιδιωτικούς). Ο ανατολικός και δυτικός πύργος, που θα χωροθετηθούν στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπτυξης του έργου θα έχουν ύψος 156.3 μ και 161 m αντίστοιχα, ενώ ο βόρειος πύργος θα έχει ύψος 137.6 m.

Στόχος της εταιρείας είναι η αναβάθμιση της Οδού Αμαθούντος, του παραλιακού δρόμου της Λεμεσού με τον εμπλουτισμό της περιοχής με ποιοτικές σύγχρονες οικιστικές, γραφειακές και άλλες χρήσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των τριών κατασκευαστικών φάσεων για το προτεινόμενο έργο, αναμένεται να εργοδοτηθούν συνολικά περίπου 1.000 άτομα. Κατά τις κατασκευαστικές εργασίες, υπολογίζεται ότι στο εργοτάξιο, δεν θα εργοδοτούνται περισσότερα από 400 άτομα την ημέρα.

Κατά τη λειτουργία του εργοταξίου, υγρά απόβλητα είναι δυνατόν να παραχθούν επιπλέον από καύσιμα που προέρχονται από τυχόν διαρροές, από την απόρριψη ορυκτελαίων από τα μηχανήματα, καθώς επίσης και από εκπλύματα λόγω της διαβροχής σωρών υλικών στον χώρο των εργασιών.

Έκθεση επιπτώσεων στο περιβάλλον

Μέσα στην προκαταρκτική έκθεση επιπτώσεων στο περιβάλλον καταγράφονται μια σειρά από συνέπειες στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία του πληθυσμού της περιοχής τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής, όσο και της λειτουργίας του έργου.

Συγκεκριμένα, οι σημαντικότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής που θα προκύψουν κατά το κατασκευαστικό στάδιο του προτεινόμενου έργου, είναι μεταξύ άλλων η παραγωγή σκόνης από τις κατασκευαστικές εργασίες. Οι μεγαλύτερες ποσότητες σκόνης αναμένεται να παράγονται κατά την κίνηση των εργοταξιακών μηχανημάτων και την απόθεση / απόσπαση υλικών σε και από σωρούς. Το ποσοστό της σκόνης μπορεί να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό με απλές μεθόδους διαχείρισης κατά τη διάρκεια της κατασκευής και με τη λήψη μέτρων ελέγχου στην πηγή.

Μια άλλη σημαντική επίπτωση θα είναι ο εκπεμπόμενος θόρυβος από τα εργοταξιακά μηχανήματα και οχήματα κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών. Όπως αναφέρεται στη μελέτη, το ωράριο λειτουργίας του εργοταξίου θα προσαρμόζεται στο κανονικό ωράριο των εργαζομένων και επομένως, θα υπάρχει σεβασμός των ωρών κοινής ησυχίας. Στη μελέτη χαρακτηρίζεται ως προσωρινή επίπτωση ο θόρυβος που θα προκύψει κατά τη διάρκεια της κατασκευής του προτεινόμενου έργου.

Οι επιπτώσεις από τα υγρά απόβλητα κατά το κατασκευαστικό στάδιο του προτεινόμενου έργου, δεν αναμένεται να είναι σημαντικές υπό την προϋπόθεση της ορθολογικής διαχείρισης τους στο εργοτάξιο. Όσον αφορά τα στερεά απόβλητα που θα παράγονται κατά την κατασκευή του προτεινόμενου έργου, ο υπεύθυνος του εργοταξίου θα φροντίσει για την τοποθέτηση των οικοδομικών υλικών κατάλληλες θέσεις, τη συσσώρευση και την απομάκρυνση των στερεών απορριμμάτων και των πλεοναζόντων υλικών, καθώς επίσης για τον καθαρισμό του χώρου των εργασιών μετά το πέρας των κατασκευαστικών εργασιών. Επίσης, ο εργολάβος του έργου θα πρέπει να εξασφαλίσει έγκαιρα τις σχετικές άδειες απόρριψης των μπαζών στους εγκεκριμένους χώρους.

Αύξηση κυκλοφορίας από τη λειτουργία του έργου

Κατά το στάδιο λειτουργίας του προτεινόμενου έργου, δεν αναμένονται να προκύψουν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής. Οι επιπτώσεις από την αύξηση της κυκλοφορίας που θα προκαλέσει η λειτουργία του προτεινόμενου έργου, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά την κυκλοφοριακή ικανότητα των παρακείμενων δρόμων, αν και πρόκειται για σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας, καθώς το οδικό δίκτυο της περιοχής θα έχει τη δυνατότητα για να απορροφήσει την προβλεπόμενη κυκλοφορία που θα προκύψει.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ