2016-10-23 18:30:44
Φωτογραφία για Επιστήμονες κατάφεραν να διαγνώσουν τον καρκίνο με την χρήση ενός iphone
Το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έχει αναπτύξει με βάση το iPhone ενα γρήγορο και φορητό διαγνωστικό σύστημα για παράλληλη ανάλυση αρκετών δειγμάτων αίματος για καρκινικούς δείκτες, σύμφωνα με το Naked Science.  Αυτό είναι ένα πλήρες κινητό εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί πολύ γρήγορα και με ακρίβεια.

Η διάγνωση του καρκίνου απαιτεί ειδικές εξετάσεις και βιοψίες σε ιατρικά εργαστήρια αλλά και χρόνο καθώς τα υπάρχοντα μηχανήματα μπορούν να αναλύουν μόνο ένα δείγμα κάθε φορά.

Οι γιατροί του πανεπιστήμιου της  Ουάσινγκτον κατάφεραν να δημιουργήσουν μια φορητή συσκευή που με την χρήση του iphone μπορούν να αναλύσουν μέχρι και οκτώ δείγματα ταυτόχρονα με ακρίβεια που φτάνει μέχρι και το 95%.

Η συσκευή είναι ένα ακροφύσιο και λειτουργεί με το iPhone μέσω της μεθόδου ELISA. Αυτή η ανοσολογική μέθοδος βασίζεται σε μια συγκεκριμένη αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος.

Λόγο του μεγέθους της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα ιατρεία και λειτουργεί προς το παρόν μόνο με κάποιο iphone.

Ήδη το πανεπιστήμιο έσπευσε να κατοχυρώσει την πατέντα και το επόμενο βήμα είναι να λειτουργεί και με άλλες συσκευές κινητών.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ