2016-10-23 20:51:51
Φωτογραφία για Άνοιξε το σπίτι και την καρδιά του στα στελέχη της 1ης Στρατιάς ο Αντγος Ηλίας Λεοντάρης!
Μια ζεστή οικογενειακή ατσμόσφαιρα επικρατούσε σήμερα το μεσημέρι στην οικία του Στρατηγού Διοικητή της 1ης Στρατιάς Ηλία Λεοντάρη στα ΣΟΑ της Λάρισας. 

Στελέχη μονάδων του σχηματισμού από την πόλη και την περιοχή, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Στρατηγού και της συζύγου του προς τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αντάμωσαν σε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Ελληνικού Στρατού "Open House" εκδήλωση. 

Πρόκειται για μια ειλικρινή και ανθρώπινη κίνηση ενός Στρατηγού ο οποίος σέβεται και τιμά τη στρατιωτική οικογένεια. Ενός εξαίρετου οικογενειάρχη που μαζί με την πολύ φιλόξενη αλλά και έξω καρδιά στην κυριολεξία σύζυγό του Σόνια, άνοιξαν το σπιτικό τους και υποδέχθηκαν τους πάντες. Η φιλοξενία καταπληκτική σε μια υπέροχη χαλαρή ατμόσφαιρα που ο ίδιος φρόντισε να επικρατεί με τον προσηνή και απλό του χαρακτήρα. 

''Δεν είναι δυνατόν να εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο και να μην γνωριζόμαστε, δεν είναι δυνατόν να μένουμε στον ίδιο χώρο και να μη μιλάμε
. Όλοι στην 1η Στρατιά είμαστε μια οικογένεια, όλοι στον Ελληνικό Στρατό όπως λέει και ο Αρχηγός μας είμαστε μια οικογένεια'' τον ακούσαμε να αναφέρει στη συνομιλία του με τους παρευρισκόμενους. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που ο Στρατηγός Λεοντάρης τα λέει αυτά. Όπου και αν βρεθεί, σε επίσημη ή μη τελετή, συνάθροιση και εκδήλωση στηρίζει τα στελέχη και τις οικογένειές τους. Ακούγοντάς τον σήμερα ανασύραμε στη μνήμη μας την περυσινή του ομιλία ως Σωματάρχης Διοικητής του Γ'ΣΣ στη Θεσσαλονίκη  τέτοιες ημέρες στην υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου στην ομιλία του ως

οικοδεσπότης Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Θεσσαλονίκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη και τις οικογένειές τους. 

Το αρχείο μας αδιάψευστος μάρτυρας από το οποίο μεταφέρουμε αυτούσιο το παρακάτω απόσπασμα για τις οικογένειες των στελεχών.

...Θεώρησα υποχρέωσή μου να συνεχίσω εκείνη την αναφορά σήμερα, να την επεκτείνω και να μιλήσω για τη στρατιωτική οικογένεια.

Την οικογένεια αυτή συνθέτουν το πολιτικό μας προσωπικό, οι εθνοφύλακές μας, οι έφεδροι αξιωματικοί μας, οι οπλίτες θητείας, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί μας εντός των στρατοπέδων. Διευρύνεται, ωστόσο, και έξω απ’ αυτά για να συμπεριλάβει   την οικογένεια   από   την   οποία   ο   καθένας   από   τους   παραπάνω προέρχεται ή εκείνη την οποία ο καθένας και καθεμιά από μας δημιούργησε.    Σ’  αυτή  την  οικογένεια  λοιπόν  ανήκει  η  μάνα,  η σύζυγος  ή ο σύζυγος  και τα  παιδιά  εκείνων  που επιτηρούν κάθε στιγμή την ελληνική μεθόριο και τις νήσους και βραχονησίδες του Αιγαίου, εκείνων που πλέουν στα ήρεμα ή ταραγμένα νερά των θαλασσών μας, εκείνων που απογειώνονται κάθε στιγμή και σχίζουν το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού και όλοι μαζί εξασφαλίζουν τις συνθήκες   ασφάλειας   για   την   πρόοδο   και   την   ευημερία   του ελληνικού λαού.

Σ’ αυτή την οικογένεια Κύριε Πρόεδρε ανήκουν οι σύζυγοι και τα παιδιά όλων όσων ανέφερα νωρίτερα (που) και όταν συναντιούνται ανταγωνίζονται για τον αριθμό των σπιτιών και των σχολείων που άλλαξαν, τους φίλους και τις φίλες που άφησαν σε κάθε τόπο αλλά και τις ευχάριστες ή δυσάρεστες εμπειρίες και αναμνήσεις που μεταφέρουν μαζί τους.

Η οικογένεια αυτή, είναι οι μάνες ή οι μπαμπάδες  και τα παιδιά που   πέρασαν πολλές νύκτες μόνοι και γιόρτασαν Πρωτοχρονιά, Πάσχα,  Χριστούγεννα,  επετείους  και  γενέθλια  χωρίς  τον στρατιωτικό σύζυγο ή γονέα.

Είναι αυτή η οικογένεια που τα καταφέρνει μόνη της για να στηρίξει εμάς ώστε να μείνουμε απερίσπαστοι στο έργο και το καθήκον μας.

Είναι αυτή η οικογένεια που μετράει απώλειες στο βωμό του καθήκοντος στην ειρήνη και στον πόλεμο.

Σ’ αυτή την οικογένεια έχουν τη δική του τιμητική θέση και οι οικογένειες των εν αποστρατεία συναδέλφων.

Σ’ αυτή την οικογένεια χρωστάμε εμείς ότι φοράμε στους ώμους και στο στήθος μας και αυτή την οικογένεια έκρινα σκόπιμο να τιμήσουμε σήμερα κύριε Πρόεδρε, την οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων.   Εκπρόσωποι, ας μου επιτραπεί η έκφραση, όλων  των συνθετικών στοιχείων αυτής της οικογένειας είναι σήμερα μαζί μας  

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΓΟΥ ΔΚΤΟΥ 26 ΟΚΤ 2015(1) (1) by kranosgr on Scribd
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ