2016-10-24 11:12:26
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η εκκένωση της ζούγκλας του Καλαί
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (24.10.2016) ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της "ζούγκλας" του Καλαί μόλις ένα 24ωρο μετά στα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε Γάλλους αστυνομικούς και μετανάστες. Δύναμη 1.250 της αστυνομίας και της χωροφυλακής έχει αναπτυχθεί για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Γυναίκες και άνδρες εμφανίστηκαν στις 06.00 το πρωί (τοπική ώρα) με τις αποσκευές τους για να επιβιβασθούν στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στα κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία. Ήδη το πρώτο λεωφορείο αναχώρησε από την παραγκούπολη του Καλαί, της περιοχής της βόρειας Γαλλίας όπου εδώ και 18 μήνες χιλιάδες μετανάστες παρέμεναν με την ελπίδα να τους επιτραπεί να περάσουν τη Μάγχη για να βρεθούν στη Βρετανία.

Την επονομαζόμενη και "ζούγκλα" του Καλαί μένουν εδώ και ενάμιση χρόνο πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Σουδάν και την Ερυθραία και τρέφουν το όνειρο να διασχίσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.33

Η παραγκούπολη του Καλαί έχει γίνει μια ακόμη αφορμή για ένταση ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέβριο τα σχέδια για την εκκένωση του Καλαί. Μια μέρα πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικούς. Φωτιές και χρήση δακρυγόνων από πλευράς των γαλλικών αρχών συνέθεσαν το εκρηκτικό σκηνικό.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ