2016-10-24 16:56:26
Φωτογραφία για 17 γάτες ακρωτηριασμένες από δόκανο στην Αρεόπολη Λακωνίας
Κάτοικος της Αρεόπολης Λακωνίας επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας καταγγείλει τον συστηματικό βασανισμό και την εξόντωση των αδέσποτων γατιών κοντά στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Ο δράστης από τον περασμένο Μάιο μέχρι τώρα έχει βασανίσει 17 γατιά τα 15 εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματα τους. Όλα τα ζώα εμφανίζονται ξαφνικά με ακρωτηριασμένο το ένα από τα δύο μπροστινά τους άκρα που έχουν κοπεί με βία. Από τα σημάδια στην σάρκα και στα οστά πιθανότατα ο δράστης χρησιμοποιεί δόκανο για να τα παγιδέψει και να τα βασανίσει μέχρι θανάτου ακρωτηριάζοντας τα.

Η γάτα εντοπίστηκε έτσι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και τελικά σήμερα που κατάφεραν να την πιάσουν πέθανε.

Το πιο πρόσφατο θύμα του μια ψιψίνα δύο ετών που σήμερα πέθανε από την μόλυνση που είχε προκληθεί στο πόδι της καθώς οι άνθρωποι οι οποίοι την τάιζαν την εντόπισαν ακρωτηριασμένη δεν κατάφεραν να την πιάσουν εγκαίρως και να την μεταφέρουν εγκαίρως σε κτηνίατρο στην Τρίπολη.


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αφορούν μόνο δύο περιστατικά και όλα τα ζώα που έχουν βρεθεί με τον ίδιο τρόπο ακρωτηριασμένα έχουν εντοπιστεί κοντά στην πλατεία στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ του φαρμακείου και το ζαχαροπλαστείου της περιοχής.

Το γατάκι εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο στις 17 Ιουλίου. Είναι το δεύτερο που επέζησε παρά τον ακρωτηριασμό καθώς μια γυναίκα το μετέφερε εγκαίρος στο κτηνιατρείο του Παναγιώτη Τσακωνάκου στην σκάλα.

Για τον συστηματικό βασανισμό των ζώων έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Λακωνίας και έδωσε εντολή στον διοικητή του Α.Τ. Αερόπολης να καλέσει για κατάθεση τους ανθρώπους που βρίσκουν τα ζώα έτσι. Εντούτοις μέχρι τώρα και σε αυτόν τον μικρό τόπο στην συγκεκριμένη γειτονιά καμιά έρευνα δεν έχει γίνει από την Αστυνομία για να εντοπιστεί ο σαδιστής, που βάζει το δόκανο, η χρήση του οποίου απαγορεύεται και στο κυνήγι.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ