2016-10-24 18:52:20
Φωτογραφία για ΣτΕ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η κρίσιμη διάσκεψη των μελών της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κρίσιμη απόφαση αναμένεται εκτός απροόπτου την Τετάρτη, οπότε και οι δικαστές θα κληθούν να αποφανθούν για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, που έφερε τα πάνω κάτω στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Το κρίσιμο ζήτημα επί του οποίου καλούνται να αποφασίσουν οι δικαστές είναι κατά πόσο είναι συνταγματικό το «πέρασμα» για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας και στη γενική γραμματεία ενημέρωσης, όπως επίσης και για τον περιορισμό που έθεσε η κυβέρνηση για μόλις τέσσερις άδειες.

Η σημερινή διάσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει με τον εισηγητή να ολοκληρώνει την τοποθέτηση του, με την οποία τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου. Στην περίπτωση που οι συνάδελφοί του συνταχθούν με αυτή την τοποθέτηση, η εφαρμογή του νόμου αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά. Μία διαφορετική τοποθέτηση θα οδηγήσει σε νέα ανατροπή την αμφιλεγόμενη υπόθεση για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ