2016-10-25 21:07:12
Φωτογραφία για Λιγοστεύουν οι μηχανικοί στη Δυτ. Ελλάδα - Φεύγουν στο εξωτερικό ή εγκαταλείπουν το επάγγελμα
Αποχωρήσεις στο εξωτερικό, συνταξιοδοτήσεις ως και αλλαγή αντικειμένου μειώνουν αντί να αυξάνουν το δυναμικό του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, τους μηχανικούς δηλαδή που βγαίνουν από τα Πανεπιστήμια και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

"Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στα αστικά κέντρα" λέει στο tempo24.gr ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Θανάσης Γιανναδάκης, που καταγράφοντας το δυναμικό για τις  επερχόμενες εκλογές στο ΤΕΕ επιβεβαίωσε και με στοιχεία τη σταδιακή μείωση του αριθμού των μηχανικών.

Κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα τακτικά μέλη του ΤΕΕ ήταν 4.433 το 2010, 4.671 το 2013 και σήμερα αριθμούν 4.486.

"Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην υπογράψω διαγραφές" προσθέτει ο ίδιος και συνδέει το φαινόμενο φυσικά με την οικονομική κρίση και τη διαρροή των μηχανικών.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν και τα παλαιότερα ευρήματα του Παρατηρητηρίου για την Απασχόληση που έχει συστήσει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Σύμφωνα με αυτά, μόλις το 35% των μηχανικών ζει αποκλειστικά από τη δουλειά του, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αναγκάζεται και κάνει και άλλες δουλειές για να ζήσει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ