2016-10-26 03:48:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Έσβησε το άλογο που είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση στο Βελβίτσι - Ανησυχία για το πουλάρι του - Άμεση παρέμβαση των αρχών ζητούν οι φιλόζωοι
"Έσβησε" το άλογο που είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση στο Βελβίτσι. Μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας και φροντίτδας στον... Άγιο Δημήτριο Κυνουρίας, δυστυχώς η φοράδα δεν άντεξε καθώς οι πληγές ήταν μεγάλες και είχαν μολύνει ζωτικά όργανα του ζώου σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr.

Η πρόεδρος του Ζωοφιλικού Σωματείου "Τετράποδος Σαμάνος", Souellen Seeney, μιλώντας στο tempo24.gr, συγκλονισμένη από το θάνατο του ζώου, εκφράζει την ανησυχία της για την τύχη του πουλαριού της φοράδας. Το οποίο όπως λεει, παρά το γεγονός ότι το ζήτησε το σωματείο με άμεση κατάσχεση μαζί με τη μητέρα του, δεν τους δόθηκε και επέστρεψε στο χώρο όπου φιλοξενούνταν μαζί με το άλογο. "Το βρήκαμε κι αυτό μαζί με το άλογο, ανήσυχο και φοβισμένο. Παρά το γεγονός ότι το έδεναν μακριά για να μπορέσουμε να πάρουμε το άλογο, αυτό, έφευγε κι ερχόταν κοντά στη μητέρα του", σημειώνει η κ. Seenney (φωτογραφία).


Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου, αν και οι δυσκολίες διάσωσης του αλόγου ήταν μεγάλες, καθώς δεν είχαν αντιμετωπίζει παρόμοι περιστατικό με άλογο, συνεπώς δεν υπήρχαν τα μέσα μεταφοράς αλλά το κυριότερο το νομικό πλέγμα βάσει του οποίου θα μπορούσαν να πάρουν το ζώο, παρόλα αυτά το άλογο μεταφέρθηκε σε ασφαλές και ειδικό περιβάλλον. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε.

"Εμείς θα συνεχίσουμε τον νομικό μας αγώνα για τις συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο στο Βελβίτσι", συμπληρώνει η πρόεδρος του σωματείου, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών ο άνδρας που συνελήφθη καθώς είχε αφήσει το θηλυκό άλογο του να κείτεται αβοήθητο σ’ ένα χωράφι στο σπίτι του και παρά τις εκκλήσεις φιλόζωων αλλά και του Πατρινού επιχειρηματία Αλέξη Μεντζελόπουλου, που το εντόπισε τυχαία σε κακά χάλια δεν έκανε τίποτα για να το βοηθήσει, όπως είχε γράψει το tempo24.gr. Δίπλα στο σωματείο και ο Φιλοζωϊκός σύλλος ΕΛ.Α.Δ.Α. "Ο σύλλογος θα στηρίξει τον νομικό αγώνα για τις συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο, θα κάνουμε αγώνα να πάρουμε το πουλάρι, αν και εκτιμάμε ότι οι αρχές θα έπρεπε να έχουν πιο γρήγορα αντανακλαστικά", τονίζει η διοίκηση του συλλόγου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ