2016-10-26 20:05:24
Φωτογραφία για Θεσμοί για την Υγεία: Δεν τελειώσαμε εδώ…
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Μικρό καλάθι φαίνεται πως κρατούν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την πορεία των παρεμβάσεων στο χώρο της Υγείας.

Στις δύο συναντήσεις, χθες με τους επικεφαλής ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ (εδώ) και σήμερα με τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κρίθηκε θετική η πορεία τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κυρίως σε επίπεδο ΕΟΠΥΥ, όπου υπήρξε και η νομοθετική ρύθμιση του συνόλου των εν λόγω χρειών.

Αλλά, η πικρή εμπειρία από την αδυναμία υλοποίησης αποτελεσματικών δημοσιονομικών παρεμβάσεων και εξορθολογισμού των δαπανών, αλλά και η πίεση του χρόνου στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων της Αθήνας στο χώρο της Υγείας οδήγησαν τους εκπροσώπους των “θεσμών” να ζητήσουν περαιτέρω στοιχεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Υπουργού, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου ζήτησαν από την Αριστοτέλους, στο επόμενο διάστημα, να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί και διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και ταυτόχρονα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, θα ύπαρξει και νέα συνάντηση, σε δεύτερο χρόνο, με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των μέτρων που παρουσίασε χθες ο Σ. Μπερσίμης στο κλιμάκιο των “θεσμών”, με επικεφαλής των G. Carone (εδώ).

Πάντως, κατά την Αριστοτέλους και η σημερινή συνάντηση δειξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο τη στήριξη της δημόσιας περίθαλψης, την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που εγγυώνται την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, την ποιότητα της φροντίδας και τον έλεγχο της δαπάνης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ