2016-10-27 10:33:09
Φωτογραφία για Γιατί τον Νοέμβριο πάνε όλοι για Λονδίνο;
Βόλτες δίπλα στον Τάμεση, ψώνια στην Oxford Street και μουσεία, πολλά μουσεία! Το Λονδίνο είναι μια πόλη που εξελίσσεται συνεχώς, δίνοντας στον επισκέπτη της διαφορετικούς λόγους για να πάει ξανά και ξανά.

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για μια απόδραση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και οι λόγοι πολλοί. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις σε μουσεία και φεστιβάλ, δημιουργούν ένα εορταστικό κλίμα, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα πολλά από αυτά είναι εντελώς δωρεάν!

Συμπληρώνοντας περίπου 800 χρόνια παράδοσης, το Lord Mayor’ s Show ξεκίνησε όταν ο Βασιλιάς Ιωάννης απένειμε στην πόλη του Λονδίνου το δικαίωμα να επιλέγει τον δικό της δήμαρχο, αν ο τελευταίος ταξίδευε μέσω του Τάμεση στο Westminster για να δηλώσει την πίστη του στον Βασιλιά. Το τελετουργικό αναβιώνει μέχρι και σήμερα στις 12 Νοεμβρίου η γιορτή περιλαμβάνει μια διαδρομή τριών μιλίων προς το Royal Courts και μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως ακροβατικά νούμερα και μια μεγάλη, πολύχρωμη παρέλαση που θα περάσει από κεντρικά σημεία της πόλης. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι το σόου πυροτεχνημάτων, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των γεφυρών Waterloo και Blackfriars.


Για τους λάτρεις της τζαζ και όχι μόνο, το ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ του Λονδίνου φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της μουσικής, αναδεικνύοντας παράλληλα νέους καλλιτέχνες. Φέτος, οι παραστάσεις που διοργανώνονται από 11 έως 20 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσουν τους Joe Stilgoe, Medeski Martin & Wood και τον Wayne Shorter.

Για μια ακόμα χρονιά το διάσημο Hyde Park θα μετατραπεί στην ιδανική εορταστική απόδραση με την επιστροφή της Hyde Park Winter Wonderland αυτό το μήνα. Το πάρκο μετατρέπεται σε έναν χριστουγεννιάτικο παράδεισο, με παιχνίδια λούνα παρκ, παζάρια, παγοδρόμιο και πάγκους τροφίμων, έως τις αρχές Ιανουαρίου. Το περσινό «Μαγικό παγωμένο βασίλειο» θα είναι και φέτος στη θέση του και μάλιστα προσφέρει ειδικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου μικροί και μεγάλοι θα μπουν με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια επίσκεψη στον Πύργο του Λονδίνου τις βραδινές ώρες ήταν ένα όνειρο για πολλούς ταξιδιώτες και γίνεται πραγματικότητα με τα «Twilight Tours». Η ατμοσφαιρική περιοδεία επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν τα πιο ξακουστά αξιοθέατα του Πύργου, όπως η «Πύλη των προδοτών» και ο «Ματωμένος Πύργος» στον υποφωτισμένο πύργο. Οι επισκέψεις, ξεκινούν στις 7.30μμ, κάθε Τετάρτη του Νοεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου και το κόστος είναι 30 ευρώ.

Παρουσιάζοντας κάθε χρόνο εξαιρετικό ενδιαφέρον, η έκθεση φωτογραφίας του καλύτερου φωτογράφου άγριας φύσης, που φιλοξενείται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου. Από τις δεκάδες χιλιάδες διεθνείς συμμετοχές που υποβλήθηκαν, οι 100 καλύτερες εκτίθενται για το κοινό, που απολαμβάνει ένα συναρπαστικό και συγκινητικό ταξίδι στα θαύματα της φύσης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ