2012-05-18 12:42:24
Φωτογραφία για Επαναδιαπραγμάτευση, η ουσία των εκλογών
Πάλι  εκλογές αφού ο Τσίπρας επιμένει στην πολιτική κερδοσκοπία και ο Κουβέλης έδειξε πολιτική δειλία. Ο φόβος κατανίκησε την ευθύνη, ακόμη και αυτή τη φιλοδοξία εφόσον ήταν κάτι το ίδιο το οποίο επιθυμούσε. Η Ιστορία διδάσκει ότι όταν μπαίνει σε συζήτηση ένα θέμα ποτέ δεν φεύγει. 

Προφανώς ο χαρακτήρας αυτών των εκλογών θα είναι διαφορετικός από αυτόν της 6ης Μαΐου. 

Το καίριο ερώτημα αν κάποιος είναι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός αποκτά πλέον ξεκάθαρα μόνο θεωρητικό περιεχόμενο. Όλοι δηλώνουν τώρα πια αντιμνημονιακοί μέχρι του σημείου να μη φύγουμε από την Ε.Ε. και το ευρώ. Δηλαδή επί της ουσίας όλα τα κόμματα διαβεβαιώνουν πως θα αλλάξουν τη μνημονιακή πολιτική... 

Θα επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο.  Άρα εμείς θα πρέπει να διαλέξουμε και να ψηφίσουμε τον ικανότερο και σκληρότερο διαπραγματευτή που αταλάντευτα όμως θα παραμένει στο ευρώ και στην Ένωση. 


Εκεί λοιπόν μετατίθεται η όλη ουσία διότι σε αυτό πλαίσιο όλοι οι επικεφαλής των κομμάτων ήδη προβάλλουν λύσεις που βασίζονται στην επαναδιαπραγμάτευση, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι για να γίνει πραγματικότητα πρέπει να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι. 

Αυτό ακριβώς προσπαθεί ακόμα και με θολό τρόπο να περάσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Εξόχως αποκαλυπτική αποδείχτηκε η απάντηση που έδωσε ο Α. Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προεκλογικά. Παρουσιάζω μόνο μερικά από τα βασικά σημεία:  "Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις το χρέος με τη λογική ότι θα το λύσεις με μία μονομερή απόφαση απέναντι στους πιστωτές, είναι και ζήτημα μίας συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης των όρων στην ίδια την Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Και εκεί πρέπει να κάνεις συμμαχίες. Συμμαχίες με τις άλλες χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αλλιώς ήταν τα πράγματα πριν από δύο χρόνια, αλλιώς ήταν πριν από το PSI, αλλιώς είναι τώρα, μετά το PSI. Και σε κάθε περίπτωση λέμε ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μια πολιτική λύση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο" . 

Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας δικαιώνει τη θέση Σαμαρά για το PSI και ότι επειδή είναι πλέον θέμα διακρατικών σχέσεων, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο παιχνίδι - πράγμα που έκανε ο Σαμαράς με τη δανειακή και τις επιστολές. 

Ο κ. Τσίπρας πετάει στον Καιάδα όσα έλεγε o ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή διαγραφή του χρέους και άλλα παρόμοια. Μιλάει για νέα γεωπολιτικά δεδομένα και την ανάγκη ευρύτερων συμμαχιών που πάλι πρώτος ο Σαμαράς το είπε και το έκανε πράξη με τα ταξίδια του στη Ρωσία, στο Ισραήλ, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία κ.α. 

Όσο για την "επαναδιαπραγμάτευση" υπάρχει κάποιος πολίτης που να μη θυμάται ποιος μίλησε πρώτος για αυτή;

Νίκος Νικολόπουλος (βουλευτής Αχαίας Ν.Δ) - Ελεύθερος Τύπος
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ