2016-11-05 16:50:52
Φωτογραφία για Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης... [photos]
Τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μετά... από τον χθεσινό ανασχηματισμό, ορκίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από τους νέους υπουργούς και εκείνους που άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, οι 10 ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό. Ο πρώτος που υπέγραψε, μετά από την ορκωμοσία, ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης, η μετακίνηση του οποίου από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εσωτερικών ήταν από τα ζητήματα που συζητήθηκαν αρκετά σε αυτόν τον ανασχηματισμό, με τα ξένα ΜΜΕ να σχολιάζουν ότι ήταν μία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «καλμάρει» τους δανειστές.

Από την άλλη ο Γιώργος Κατρούγκαλος- μία ακόμη μετακίνηση την οποία σχολίασαν τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό- δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σαν να παρέμεινε ο ίδιος στο υπουργείο Εργασίας, κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι τον διαδέχθηκε η στενή συνεργάτιδά του, Εφη Αχτσιόγλου- η οποία συγκέντρωσε τα βλέμματα στην ορκωμοσία. «Είμαι στρατιώτης του κοινού σκοπού», πρόσθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


13:32 Aύριο, Κυριακή, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, ενώ οι τελετές παράδοσης- παραλαβής στα υπουργεία θα γίνουν τη Δευτέρα.

13:23 O Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι είχε πάντα στο πλευρό του την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί με συνέπεια ένα πρόγραμμα και θα συνεχίσει να ακολουθεί μια πολιτική που έχει συλλογικά αποφασίσει. Αυτή την πολιτική προφανώς θα υλοποιήσω και θα υποστηρίξω κι εγώ», είπε ο υφυπουργός Οικονομίας.

Για το εάν έχουν μείνει ανοικτά μέτωπα με την αποχώρηση του από το ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι «προφανώς υπάρχουν σε εξέλιξη θέματα μεγάλα τα οποία όμως πιστεύω θα προχωρήσουν κανονικά και θα υλοποιηθούν».

13:22 «Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, αλλά το πνεύμα της κυβέρνησης είναι ''προχωράμε μπροστά''», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

13:02 Ο διάλογος δεν έχει σταματήσει ποτέ με την Εκκλησία, δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νέος υπουργός Παιδείας όμως τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει σε όλα υποχωρήσεις, αλλά θα ακούει την Εκκλησία στα ζητήματα που έχει λόγο. «Αλάργα αλάργα το φιλί να έχει νοστιμάδα», πρόσθεσε με νόημα, ενώ δήλωσε λυπημένος για το γεγονός ότι ο Νίκος Φίλης έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος, προσθέτοντας ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει στον ΣΥΡΙΖ

12:59 Οταν ρωτήθηκε για το αν ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του στρατιώτη της κοινής υπόθεσης.

«Η διαπραγμάτευση είναι σε πολύ καλό επίπεδο και στη θέση του υπουργού είναι μία άμεση συνεργάτιδά μου, οπότε συνεχίζεται σαν να είμαι εγώ», πρόσθεσε.

12:52 Σήμερα θα ορκιστούν τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση και όσοι από τους «παλιούς» τοποθετήθηκαν σε νέο υπουργείο.

Θρησκευτικό όρκο θα δώσουν οι Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Ζουράρις, Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Βασιλειάδης, Νίκος Μαυραγάνης, Λυδία Κονιόρδου, Βασίλης Κόκκαλης, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ελενα Κουντουρά.

12:47 Ο Νίκος Παππάς στάθηκε στη σημασία του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο ανέλαβε.

«Είναι ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο. Ενας τομέας τομέας στον οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα. Με την κρίσιμη γεωγραφική θέση της η χώρα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου. Για να το πετύχει πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα», δήλωσε.

12:42 Ηδη τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να φτάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρώτη έφτασε η Λυδία Κονιόρδου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ