2016-11-07 09:59:39
Φωτογραφία για Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Ελευθερία Κοτζιά - Τραγωδία σε βόλτα με την παρέα της!
Μία νεκρή και τρεις ακόμα γυναίκες τραυματισμένες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος. Όλα είχαν ξεκινήσει με χαμόγελα και όνειρα Σε εφιάλτη μετατράπηκε η βόλτα στο Πήλιο για παρέα πέντε Αθηναίων. Το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε μία από τις επιβάτιδες. Η Ελευθερία Κοτζιά 90 ετών, που ζούσε στην Αθήνα. Τραυματισμένες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου και οι υπόλοιπες τρεις επιβάτιδες στο ίδιο ΙΧ, ενώ ο οδηγός 74 ετών είναι καλά στην υγεία του. Η παρέα των πέντε Αθηναίων -ο 74χρονος οδηγός και οι επιβάτιδες ηλικίας 68, 70, 71 και 90 ετών- είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την πρωτεύουσα με ενθουσιασμό για την εξόρμηση στο Πήλιο. Θα περνούσαν το ξέγνοιαστα το Σαββατοκύριακό τους, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του Βουνού των Κενταύρων. Η βόλτα όμως μετατράπηκε σε εφιάλτη Περίπου στις 10:30 το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ η παρέα κινούνταν προς την Αργαλαστή με το ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μοναδικός άντρας της συντροφιάς, ένας 74χρονος, στο «Δέλτα Συκής», στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου- Αργαλαστής συνέβη το μοιραίο
. Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Η 90χρονη επιβάτιδα τραυματίστηκε θανάσιμα. Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής σήμανε συναγερμός. Αμεσα ξεκίνησε ασθενοφόρο με γιατρό για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η είδηση ότι στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των εφημερευόντων, που ζήτησαν ασθενοφόρο και από το Βόλο.

Η γιατρός που έσπευσε στο σημείο, παρείχε τις πρώτες βοήθειες στις τέσσερις τραυματισμένες γυναίκες. Εκτίμησε ποιες ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Τρεις από αυτές, μεταξύ των οποίων και η 90χρονη, επιβιβάστηκαν άμεσα στο ασθενοφόρο και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Οδηγός και μία ακόμη γυναίκα που είχε κάταγμα στο γόνατο, περίμεναν σχεδόν μία ώρα να καταφθάσει το ασθενοφόρο από το Βόλο. Η 90χρονη που έφερε κακώσεις στο κεφάλι, δεν άντεξε. Δύο γυναίκες νοσηλεύονται στη χειρουργική, επίσης με κακώσεις στο κεφάλι και στα άκρα, ενώ μία ακόμη νοσηλεύεται στην ορθοπεδική με κακώσεις στα κάτω άκρα.

Ο 74χρονος οδηγός που αρχικά είχε παραπονεθεί για πόνους στο θώρακα είναι καλά στην υγεία του. Οπως ανέφερε, ήταν κουρασμένος από το ταξίδι και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, όταν αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά του δρόμου, του θάμπωσε τα μάτια. Στο συγκεκριμένο σημείο όπου συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο, δεν υπάρχει φωτισμός και συνήθως τα αυτοκίνητα που κινούνται στο δρόμο, ανάβουν τα μεγάλα φώτα. Προανάκριση πάντως για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος, υπήρχε ασθενοφόρο, οδηγός και γιατρός σε εφημερία στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. «Ευτυχώς είχαμε ασθενοφόρο και μπορέσαμε άμεσα και με ασφάλεια στο δρόμο να μεταφέρουμε τους τρεις πρώτους τραυματίες στο Νοσοκομείο Βόλου. Αν δεν είχαμε ασθενοφόρο ή είχαμε το παλιό που θέλουν να μας δώσουν, αδιαφορώντας για τις συνθήκες στο Πήλιο και τις ανάγκες που υπάρχουν, ίσως η κατάσταση να ήταν πολύ χειρότερη. Είναι σημαντικό να υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής ασθενοφόρο και μάλιστα καινούριο», υπογράμμισε η επιμελήτρια Α’ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, Ηλιάννα Κεράνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ