2016-11-17 09:21:28
Φωτογραφία για Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για τα 190 χρόνια Στρατιωτικής Μουσικής από την 1η Στρατιά (60 φωτό)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης  φωτογραφικού υλικού για τα 190 χρόνια στρατιωτικής μουσικής που διοργάνωσε η 1η Στρατιά. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση - αφιέρωμα στη στρατιωτική μουσική και αφορά την παρουσίαση στο κοινό σπάνιων φωτογραφιών και αντικειμένων  τα οποία αντικατοπτρίζουν ντοκουμέντα από την συγκρότηση της 1ης Στρατιωτικής  Μουσικής  στο Ναύπλιο το 1825 έως σήμερα.

Παράλληλα με την έκθεση, Κουιντέτο 5 μουσικών οργάνων από την Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ΣΣ, ερμήνευσε ξεχωριστά μουσικά κομμάτια.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Στρατηγός Διοικητής της 1ης Στρατιάς Ηλίας Λεοντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Λάρισας Αθανάσιος Παιδής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο Επιτελάρχης της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, Συνταγματάρχης Κοσμάς Στέφος, ένστολο προσωπικό και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.


H  έκθεση η οποία λειτουργεί στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας / Μουσείο Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό  έως τις 26  Νοεμβρίου 201.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της 1ης Στρατιάς, αύριο Παρασκευή και ώρα 12:00  θα πραγματοποιηθεί επίδειξη στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας  από  τη Στρατιωτική Μουσική του  Γ’ΣΣ, ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  Συναυλία  στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου  Πλαστήρα» και  επίδειξη από τη Διμοιρία επιδείξεων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο  του Στρατηγείου την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 θα συμμετάσχουν οι Στρατιωτικές Μουσικές (1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ - Γ’ΣΣ και Δ΄ΣΣ) και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με την ευγενική συμμετοχή της η κυρία Αθηνά  Πολυμέρου.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ