2016-11-18 05:14:13
Φωτογραφία για Αθλητικές Επιδείξεις – Δράσεις στο Δήμο Αμαρουσίου με κοινωνικό & ιατρικό χαρακτήρα.
Για πρώτη φορά  στο Δήμο Αμαρουσίου η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου με την ΚΕΔΑ και το Αυτοτελές γραφείο Δήμαρχου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διοργανώνουν στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Αθλητικού προγράμματος BEACTIVE αθλητικές επιδείξεις με κοινωνικό και ιατρικό χαρακτήρα.  

Είναι η πρώτη φορά που θα λάβουν μέρος στις αθλητικές επιδείξεις αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου και Σύλλογοι του Λεκανοπέδιου Αττικής , οι οποίοι θα προβάλλουν τις μορφές του Γουσού Κουνγκ Φού, ενώ θα παρουσιαστεί και ο χορός του λιονταριού που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής κουλτούρας και πολιτισμού.

Παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τον  Καρκίνο του Μαστού και τον σημαντικό ρόλο της άθλησης, και θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, από τις 12:00 έως τις 14:00.


Σημαντική στην εκδήλωση αυτή  είναι η  συμβολή της εταιρίας coco mat  η οποία στηρίζει με την ανθρωπιστική της δράση ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, δημιουργώντας μονό για αυτές τα «Μαξιλαράκια της Καρδίας» τα όποια προφέρουν σε δημόσια Νοσοκομεία και κέντρα μαστού σε Ελλάδα και εξωτερικό τα οποία και πρόκειται να  μοιραστούν στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενες στην δράση αυτή τόνισε πως, «αποκτά μεγάλη σπουδαιότητα αυτή η εκδήλωση καθώς το αρχαίο ελληνικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» μαρτυρεί ότι ήδη από την αρχαιότητα είχε γίνει κατανοητό η συσχέτιση  μεταξύ της σωματικής και πνευματικής ευεξίας. Σήμερα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η άθληση αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ότι η σωματική άσκηση  σχετίζεται με τη ψυχική υγεία.  Η άθληση ενισχύει την αυτοπειθαρχία, ενισχύει την ικανότητα αντοχής, είναι ο πιο υγιής τρόπος εκτόνωσης, προάγει την αυτοεκτίμηση ενώ η σωστή ενημέρωση για θέματα υγείας  αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου».

Σας περιμένουμε για να στηρίξετε την προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γ.Σ.Κ.Φ. και της ΚΕΔΑ(κοινωφελής επιχείρηση)Δήμου Αμαρουσίου  στο συγκεκριμένο κάλεσμα, σεβασμού και ευγενικής άμιλλας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ