2016-11-18 12:40:15
Φωτογραφία για Πάτρα: Φοβούνται για τα σπίτια τους 500 ιδιοκτήτες
Να χάσουν τα σπίτια τους παίρνοντας ως αποζημίωση τα μισά χρήματα απ' όσα τα είχαν αγοράσει κινδυνεύουν οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου και του Ρίου.

Η απειλή εγείρεται μετά την απόφαση που εξέδωσε το Πολιτικό Εφετείο Πατρών για τις απαλλοτριώσεις από την ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή.

Και αυτό, διότι το δικαστήριο εξέδωσε ως προσωρινή τιμή μονάδας σχεδόν το 50% απ' όσα ζητούσαν οι ιδιοκτήτες. Οι τελευταίοι επικαλούνταν συμβόλαια αγοράς που προσκόμισαν αλλά και άλλα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αφορά περίπου 500 ιδιοκτήτες και έχει εύλογα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, μιας και επί της ουσίας η ΕΡΓΟΣΕ παίρνει τα ακίνητα μισοτιμής.

«Το δικαστήριο έχει ουσιαστικά αδικήσει τους ιδιοκτήτες. Δεν έχει λάβει υπόψη καν τα συμβόλαια που κατατέθηκαν. Υπήρχαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι κάποια σπίτια αγοράστηκαν, για παράδειγμα, με 300.000 ευρώ και η αποζημίωση που ορίστηκε δεν ξεπερνάει τις 150.000» σημειώνει η Κυριακή Αθανασιάδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας.


Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον Σύλλογο, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του τις συναλλαγές που είχαν γίνει από τους ιδιοκτήτες, ούτε καν τις αντικειμενικές αξίες και περιορίστηκε στις τιμές της εκτιμητικής εκθέσεως της ΕΡΓΟΣΕ.

Πλέον μοναδική ελπίδα για ιδιοκτήτες (και συνιδιοκτήτες) είναι να ορίσει το Εφετείο καινούργια τιμή, διαδικασία όμως που είναι χρονοβόρα. Εκτιμάται ότι τα σπίτια ίσως απαλλοτριωθούν με τις υπάρχουσες χαμηλές τιμές και τα χρήματα θα δοθούν τμηματικά.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ